Robert Lantosi till Örebro?

Robert Lantosi till Örebro?

Örebro är på jakt efter en förstacenter, och kanske någon mer. Aftonbladet har nu fått nys om att Niklas Johansson är intresserad av en spelare från HK NItra i den slovakiska ligan, Robert Lantosi.

Lantosi är varken center eller förstelinaspelare, men han är ung och framåt … och ytligt väldigt lik många andra spelare som klubben redan har. Lantosi är till och med fostrad i Sverige, i Västerås föga förvånande. Han avslutade sejouren i Sverige med att göra 27 poäng på 40 matcher för Sundsvall i division 1.

Väl hemma i Slovakien har han haft en enorm utväxling på sin poängproduktion där han gick från 14 poäng på 47 matcher i slovakiska högstaligan förra säsongen till hela 58(!) på 56 matcher denna säsong. Det resulterade i landslagsspel där han gjort 7 poäng på 23 matcher. Lantosi är ett spännande namn, men jag är lite skeptisk att han skulle vara den spets som söks.

Jag förstår att man är lite sugna på att binda till sig en sådan här spelare med hans potential, men det börjar bli väldigt många av denna typ i laget nu och det man måste hitta just nu är en förstacenter. Skulle han bli klar för Örebro kommer klubben verkligen att behöva fundera på vilka man ska han kvar i A-laget och vilka man ska skicka ner i Hockeyallsvenskan på lån. Det vore inte sjysst mot så pass många spelare att ha dem sitta på läktaren så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *