Örebro tillbaka i toppen

Örebro tillbaka i toppen

I augusti när man studerade kalendern så hade man nog varit glad om denna vecka hade gett någon enstaka poäng. HV71, Luleå och Djurgården i tre raka matcher hade jag inte vågat hoppats på alltför mycket, men så kom serien igång och just nu känns det inte alls värst konstigt att Örebro maler ner HV71 och tar ännu en trepoängare.

Ordningen är återställd. Örebro är tillbaka som serieledare.

Örebro gör en rätt bra första period ändå. Det solkas ner så klart av att man bjöd HV71 på ledningsmålet, men bortsett det tycker jag ändå Örebro gör en bra period. Speciellt när man tänker på att det är formstarkt HV71 man möter på deras hemmais.

Den andra perioden går båda lagen ner sig en del. Det är mycket slarv, kanske mest från Örebro, och spelet haltar betänkligt när puckarna inte sitter på bladet och man inte lyckas bygga upp något vidare tempo. Mot slutet av Örebro lyckades Jonathan Andersson bryta en passning i mittzon och passade Linus Öberg som skickade upp en riktig raket i krysset.

I den tredje perioden skulle sedan HV71 få spela powerplay, igen, tidigt i perioden, men tack och lov håller penalty kill fortsatt tätt. Desamma får man säga om Dominik Furch som fortsatt spikade igen på bästa sätt efter målet.

Kort efteråt skulle sedan Örebro få spela powerplay och då skulle man lyckas med en variant där Kristian Näkyvä på blå spelade Shane Harper till vänster som direkt slog vidare till Sakari Salminen framför mål som enkelt kunde styra in 2-1. När HV71 sedan ska försöka jaga kliver Örebro verkligen upp och stör deras anfallsförsök framgångsrikt.

De gör det så pass bra att Bromé lyckas vinna puck bakom målet och kan servera Salminen framför mål som är hur säker som helst och gör 3-1. HV71 tar time-out och tar ut målvakten kort senare, men det leder bara till att Shane Harper kan göra 4-1 i tom kasse.

Örebro gör en jättebra avslutning på matchen, men det är lite svårt att släppa alla dessa utvisningar som olika spelare tog under matchen. De flesta av dem inte alls nödvändiga utan snarare korkade. Sedan fanns det Öberg som tacklade en kille som vänder upp ryggen i sista stund och Salminens andra utvisning där HV-spelaren tappar klubban. Örebro måste försöka få styr på detta.

Det är ingen slump att Örebro leder SHL ändå.

Nu väntar Luleå borta på torsdag. En troligen ännu svårare match än denna. Ett Luleå där Robin Kovacs levererat ordentligt på sistone. En Kovacs som ryktas vara klar för Örebro nästa säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *