Formkoll inför Luleå 28/11

Formkoll inför Luleå 28/11

Örebro tog ännu en seger och ligger kvar på trenden med 12 poäng på de senaste fem matcherna. Luleå är likt föregående motståndare HV71 också ett lag som befinner sig i ett bra stim just nu och har tagit tre segrar vid full tid och en seger efter det på sina senaste fem.

Örebros penalty kill har fortsatt fungera bra, men nu har även powerplay börjat ge lite mål. Om Örebros spel med en man mindre är bra, är Luleås extremt bra, och har varit nästan hela säsongen. De har inte släppt in ett enda mål i den spelformen de senaste fem matcherna. Samtidigt har de ganska svårt att producera i powerplay.

Luleå är som sagt ett formstarkt. Statistiken nedan visar att de har fortsatt på sin gamla bana med en riktigt stark defensiv och framåt letar man sig in på mål om det så ska kosta en arm eller ett ben innan man slösar med ett avslut.

De senaste fem matcherna ser ut enligt nedan:

Lag Poäng Mål Insläppta
Luleå 11 14 5
Örebro 12 12 9

Tabell 1. Insamlade poäng gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Luleå 137 116 95,69 10,22 54,25 104,74
Örebro 163 150 94,00 7,36 53,98% 99,52

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Luleå 100,00% 0 12,50 2
Örebro 92,00% 2 20,00% 3

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Det är två lag som visat upp starkt spel på sistone, inte minst i spelet fem mot fem, och riktigt, riktigt bra målvaktsspel. Räddningsprocenten är fenomenalt bra för båda lagen, med favör till Luleå.

Örebros skottprocent har dalat sakta på sistone och ligger senaste 5 matcherna på låga 7,36, medan Luleå kan stoltsera med 10,22%. Örebro skjuter samtidigt mest skott i SHL just nu, men i skottsektorn är det betydligt jämnare med liten fördel till Luleå faktiskt i rena antal.

Luleås PDO är hög, men inte HV71-hög medan Örebros är lite under vad som är normalt för klubben kanske.

Det faktum att Örebro fortsätter att vinna trots att det går emot lite är ett styrketecken, men de riskerar att fortsätta tappa i PDO om de inte lyckas vända på den låga skottprocenten för även om Furch varit grym kommer även han troligen att ha någon lite sämre period och då blir det jobbigt om inte offensiven kan väga upp det.

Luleå är likt Örebro ett bra Corsi-lag och det krävs nog egentligen ingen djupare analys för att komma fram till att detta kommer att bli en match där disciplin och noggrannhet kommer att vara av största vikt. Två saker vi vet att Luleå är väldigt bra på. Luleå tar också extremt lite utvisningar, medan Örebro tar massor.

Nu tror jag inte vi ska vänta oss så många mål i powerplay för något lag imorgon, men rimligtvis borde Örebros alla utvisningar börja straffa dem snart. Det kan inte vara en långsiktig plan att bara hålla tummarna för penalty kill.

Det kommer att bli en tät match där misstag behöver minimeras. Senast slutade det 2-1 till Örebro hemma i Behrn Arena och det är högst troligen ett gångbart resultat även denna match till något av lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *