Örebro tog ny skalp borta, straffseger mot Växjö

Örebro tog ny skalp borta, straffseger mot Växjö

Det var en en jämn historia där Växjö var vassast inledningsvis, men Örebro åt sig in i matchen. Örebro lyckades hålla hyfsat rent framför egen kasse och när det sedan jämnade ut sig kunde Örebro etablera tryck och genom ett fint backskott från Kristian Näkyvä också ta ledningen mot slutet av första perioden.

I andra perioden spelade Växjö upp sig något och var det bättre laget. Det gav också utdelning två gånger om. Kvitteringen kom något snöpligt när Austin Ortegas inte helt märkvärdiga skott styrdes in via Marcus Björk klubba. Ledningsmålet kom sedan i powerplay när Örebro inte lyckades hålla rent framför kassen. Kalle Olsson som vanligtvis är klippan själv i boxplay blev bortvänd av Joel Persson som kunde spela en fri Janne Pesonen som fick in pucken på mål och där i röran vann Roman Horak striden om pucken.

Örebro försökte sedan jaga en kvittering, men Växjö hade ställt in sig på att spel av detta i tredje. Som tur var slappnade de av lite väl mycket och Marcus Weinstock var påpasslig när Viktor Andrén och Oliver Bohm hade en kommunikationsmiss, och kunde servera Tylor Spink helt tomt mål. Troligen ett hans enklaste mål i karriären.

Efter det tryckte Växjö på, men matchen skulle gå till förlängning och där var det jämnt. Tylor Spink fick hjälmen avdragen, men istället för att han fick en utvisning med sig blev han själv utvisad eftersom han inte åkte och bytte direkt. Hockey är bra roligt ibland…

Örebro kämpade på i nästan en och en halv minut och när klockan och det var med en tiondels sekund som man också klarade att hålla undan. Janne Pesonen hade en puck i nät, men efter videogranskning visade det sig att han var för sen. Tiden hade redan gått ut. Gubben har kanske inte samma krut i bössan längre.

Matchen gick till straffar och där satte både Aaron Palushaj och Marcus Weinstock sina straffar medan Stefan Stéen räddade båda Växjös straffar. Stéen var en jätte idag och ska verkligen ha beröm för sin insats idag. Han gav laget chansen att vinna idag.

Annars tyckte jag att Jordan Boucher stack ut positivt. Han börjar växa in i SHL. Nick Ebert visar också att han är riktigt bra back, men han behöver mer tid för att bli samspelt med resten av laget.

Samtidigt levererar stjärnorna i laget. Kristian Näkyvä och Aaron Palushaj var riktigt bra och märktes verkligen på ett positivt sätt där ut.

Jag vill också tro att Sundblad igen vågade kasta om lite i linorna under matchen och på så vis försöka väcka eller spetsa laget mot slutet av matchen. Antingen det eller så kom kedjebytena väldigt snett under en period.

Nu väntar ett fruktansvärt långt uppehåll till nästa lördag när Malmö kommer på besök till Örebro. Olidlig väntan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *