Inför Växjö – Örebro 29/7

Inför Växjö – Örebro 29/7

Det var lätt att må bra igår efter att Örebro Hockey stått för en otroligt stark vändning mot Linköping kvällen innan. En ganska tråkig match med få heta chanser där Linköping hade målövertaget med bara minuter kvar och det kändes mer eller mindre över på många sätt, speciellt när Örebro också får en utvisning emot sig med fem minuter kvar.

Nu ska det spelas i 60 minuter innan det är över och det tog verkligen Örebro vara på. Man satsade allt och det gick vägen med tagen målvakt och ett sista desperat försök med tryck mot Linköpingskassen. All heder till Sundblad som visade på känsla och drog i nödbromsen som efterfrågats så många gånger innan.

Nu väntar Växjö som motsatt Linköping inte öppnat speciellt bra i serien och hittills bara gjort fem mål framåt, men också bara släppt in fyra mål på lika många matcher. Man skulle nästan kunna gissa att det kommer att bli en matchbild liknande den som var i torsdags. Första vinsten för smålänningarna kom mot Brynäs senast, men jag är inte säker på att det är någon vettig måttstock.

Det blev tyvärr ingen supporterbuss ner till Växjö på grund av för lite intresse, men lite folk kommer att finnas i plastlådan för att stötta laget. Växjö har ett historiskt övertag på Örebro sett över de senaste säsongerna, men det har väl de flesta lag å andra sidan när man kollar på rena siffror. Jag tror inte det är mycket att lita till med detta nya lag.

Örebro kommer ställa upp med exakt samma lag förutom att man följer det schema man bestämt med målvakterna och då är det Stefan Stéens tur att mota puck. Växjö verkar inte heller ha några större förändringar att vänta.

Matchen börjar 18.00 och spelas som sagt i Växjö. All heder till er tappra själar som gör resan ner för att behöva stå ”inlåsta” i plastcellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *