Örebro tog tre viktiga poäng mot Luleå

Örebro tog tre viktiga poäng mot Luleå

I vad som knappast kan beskrivas som någon lysande hockeymatch där domarinsatsen tillhörde en av de sämre egenskaperna skulle Örebro till slut gå segrande med tre poäng. Den första segern efter full tid på nästan två månader. Senast var mot Leksand 1/12 förra året. Luleå började bäst och tog Örebro på sängen med ett bra tryck de första minuterna.

Men när Kalle Olsson tryckte sig förbi en Luleåback efter att dens klubba gått sönder kunde han åka in i offensiv zon och servera Johan Wiklander som bara behövde stöta in pucken i öppen kasse utan chans för Filip Gustavsson i Luleåkassen. Luleå fortsatte dock efter det att styra spelet och Örebro hade en särdeles defensiv inställning denna match.

Axel Brage var fullständigt lysande mellan stolparna och hade även lite tur med ramträffarna, vilket en bra målvakt ska ha.

Den andra perioden var inte helt olik den första med Luleådominans och emellanåt ett anfall från Örebro. Ett av dessa anfall skulle leda till tekning i anfallszon och där skulle Libor Hudacek göra en fräckis och trycka sig in framför mål direkt efter tekningen och på returen högg Greg Squires och utökade till 2-0 för hemmalaget.

Inledningen av tredje var klart mer offensiv från Örebro där de etablerade en del spel i offensiv zon och det ställde nog Luleå lite. Örebro hade lägen att göra 3-0, men istället skulle det bli en reducering genom Karl Fabricius. Örebro missade i sin markering efter att Luleå kommit i ett flygande anfall.

Luleå fortsatte sedan att trycka på för en kvittering och när domarna valde att blåsa en något tveksam icing med 22 sekunder kvar rann det över för Julius Hudacek och Örebro fick avsluta matchen i spel sex mot fyra. Nu gick det bra, men det kändes väldigt onödigt att lacka ur mot domaren i det läget. De blir tyvärr inte bättre av sådan kritik.

Bra stämning i arenan och en het Brage i målet gjorde det ändå till en ganska OK upplevelse, men nog hoppas jag att jag får se lite bättre hockey framöver även om tre poäng är tre poäng. Jag tycker nog Brage förtjänar en ny start mot Djurgården på lördag. Örebro har lyckats vinna mot Djurgården trots svagare insatser och har helt klart fördel inför lördagen sett till historiken, men Djurgården har vaknat på slutet och det kommer inte bli någon lätt match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *