Örebro totalförnedrat

Örebro totalförnedrat

Rubriken säger egentligen allt. Även om Örebro kom ut ganska bra de första minuterna lyckades Skellefteå göra 1-0 tidigt och sedan rann det bara på. Det stod 3-0 efter första perioden och 5-0 efter andra perioden. Det slutade 7-0 och det var nära att bli ännu mer.

Örebro hade några farligheter och något mål borde kanske ramlat in, men det är svårt att riktigt orka bry sig om det när det såg så bedrövligt ut i den andra zonen.

Efter fyra insläppta bytte man ut Dominik Furch. Han hade släppt tre puckar i krysset och en retur där Örebro glömde bort markeringen framför mål.

Man hoppades då att laget skulle stå upp för Jonas Arntzen och se till att hålla tätt i alla fall från och med det, men det gick inte att se någon större skillnad på spelarna.

Det var inte så att att någon enskild lina eller backpar var mycket sämre än något annat heller, utan de insläppta målen var utspridda över alla linor. Markeringspelet och avvägningarna i det defensiva jobbet var ofta frånvarande och offensivt hade man stora problem med att bara passa närmaste kompis.

Firma Rensfeldt och Harper var värst med -3 tillsammans med Irving. Viktor Lodin enda spelare som klarade sig utan minus i protokollet.

Nog för att Örebro hade kastat om lite i backlinjen inför matchen, men jag tror ingen hade kunnat förutse att detta skulle ske. Nu tror jag vi inte kan skylla denna genomklappning på just den ändringen, men lite småkomiskt är det att de äntligen separerar Stefan Warg och Jonathan Andersson och så ser det sämre ut än någonsin tidigare.

Det är nog bara att bryta ihop och komma igen. Ny match på lördag mot HV71 och jag kan bara inte föreställa mig att detta kommer att upprepas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *