Formkoll inför HV71 28/12

Formkoll inför HV71 28/12

Vi behöver inte prata om föregående match för Örebro. Vi går bara vidare. HV71 mötte Leksand igår och hade stora problem. Att de fick med sig 2 poäng ändå till slut får man nog ändå säga var mer tur än något annat. Leksand brände en straff och hade skott i ramverket i avgörande lägen.

HV71 har den bättre formen ändå och skulle de vinna imorgon går de också förbi Örebro i tabellen.  Värt att notera ändå för Örebros del är att mer än hälften av alla insläppta mål de senaste fem matcherna kom under matchen igår. Annars har det varit tätt bakåt. Mest tack vare Dominik Furch.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
HV71 8 11 9
Örebro 6 7 13

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
HV71 129 8,53 130 93,08 46,54 104,98
Örebro 136 5,15 146 91,16 53,99 95,49

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
HV71 80,00% 3 9,09% 1
Örebro 80,95% 4 7,14% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

HV71:s siffror speglar verkligen att de spelar ett spel som ger motståndarna mycket puck genom att de säkrar hemåt så mycket. De har ett överjävligt målvaktsspel just nu och det i kombination med ett helt OK skytte gör att de inte går att räkna bort, men det är svårt att föreställa sig att detta skulle hålla i längden. De har lyckats ganska bra med att hålla rent framför egen kasse och det är väl lite det som räddat många poäng för dem. 

Örebros form är bedrövlig och man får inte låta den fina Corsin lura än. Örebro har fått jaga mycket på sistone och då blir Corsin ofta bra eftersom motståndarna säkrar mer. Den stora utmaningen blir att faktiskt hitta in nära målet och inte hamna på utsidan och ta dåliga avslut, vilket tyvärr HV71 gjorde riktigt bra senast lagen möttes. 

För allas skulle får vi hoppas att det inte blir många utvisningar imorgon. Båda lagen är nämligen helt otroligt dåliga i powerplay samtidigt som boxplay är rätt OK. Örebro som under säsongen haft ett väldigt starkt boxplayspel har på sistone fått se sina siffror sjunka stadigt. När man tar så mycket utvisningar som Örebro gör då måste boxplay vara riktigt bra mest hela tiden.

Örebro borde vara rejält revanschsugna efter matchen mot Skellefteå, men även HV71 borde känna att de kan göra mycket bättre ifrån sig än de gjorde mot Leksand. Två lag som vill visa att de kan bättre helt enkelt. Ska vi gissa på mer kamp än finess och väldigt mycket säkerhetsspel? Det låter väl som en höjdarmatch?

Det är hur som helst redan slutsålt så har ni inte säkrat en biljett redan blir det att kolla på TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *