Örebro U16 imponerar

Örebro U16 imponerar

Vi har skrivit en del om hur Örebro J20 gått från att vara ett lag som precis missar spel i Top 10 till att vara på väg att ta hem hela serien i J20 SuperElit Södra. Vi har tagit upp hur Örebros andra juniorlag också presterar bra och Örebro U16 imponerar kanske precis lika mycket de.

Ingen kan ha missat hur Örebro Län spelade till sig en femteplats i TV-pucken. Den bästa placeringen på drygt två decennier. Laget fick även en hyllning under senaste matchen mot Färjestad. Ett antal av dessa spelare finns representerade i Örebro U16 så det är kanske inte helt förvånande ändå att båda dessa lag gör bra ifrån sig.

Örebro har hela fem spelare med i poängligans top-10 och ytterligare en på plats 15. Laget toppar U16 Elit Västra och har fem poängs marginal ner till laget på andra plats, Brynäs. Lite mer än en tredjedel av serien är spelad, 11 av 28 omgångar, men att laget skulle missa slutspel känns osannolikt. Bakom Örebro är det Brynäs, Västerås, Leksand och Färestad som slåss om de andra tre platserna som kan leda till slutspel. Eventuellt kanske Karlskoga kan utmana också.

Örebro har under säsongen haft en otroligt stark offensiv där man snittar hela fem mål per match framåt. Med den offensiva kraften är det lite otacksamt som målvakt ibland. Det är inte helt enkelt att spela ett bra tvåvägsspel med både full fart framåt och tätt bakåt. Senaste matchen mot Västerås är kanske ett tecken på det när Örebro ledde med 6-2 inför tredje, men matchen slutade ändå 6-5 till slut.

Om det här fortsätter kommer Örebro att utmana i samtliga tre juniorslutspel. Det vore fantastiskt kul om bara ett lag skulle gå så långt som till final, men vi ska kanske inte gå handlingarna i förväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *