Örebro vände och vann mot Skellefteå

Örebro vände och vann mot Skellefteå

Vilken match det var. Skellefteå inledde bäst, men hade svårt att komma till. Örebro verkade hittat tillbaka till sitt spel igen och det var otroligt fattigt med avslut långt in på första perioden. Sedan tog Örebro över mer och mer och kunde avsluta perioden med en 1-0-ledning. Jere Sallinen blev serverad av Sakari Manninen och genom lite bök av Tom Wandell kunde Sallinen sedan lyfta in pucken enkelt.

Den andra perioden var ingenting som den första och det var helt och hållet Skellefteås förtjänst. De kom i vågor över Örebro och lyckades ofta vända spelet snabbt när Örebro fått ut pucken ur zon. Det var minst sagt tungt under perioden för de rödvita, men de lyckades ändå hyfsat med att hålla pucken borta från målet. Tyvärr inte tillräckligt bra för Skellefteå vände på det hela till 2-1 genom två mål på ”kontring”, varav ett gjorde från bakom förlängd mållinje. Brage grämer sig nog över den.

I den tredje började det lite trevande först, men när Örebro gjorde 2-2 genom Manninen tog de sedan över matchen helt. Manninen var på ett spelhumör sällan skådat och avgjorde nästan matchen på egen hand. Hans serveringar till Sallinen och Wandell, samt hans egna mål med en backhand rakt upp i krysset var hockeygodis av bästa sort.

Jag vill också lyfta fram tvillingar Spink och Daniel Viksten som var den kedja som skapades mest farligheter under första perioder och egentligen hade de absolut farligaste chanserna. De har dock en otrolig förmåga att inte stoppa pucken i nät. Rena drömlägen kan snubblas bort på mållinjen verkligen. Den dagen det lossnar för dem och de får kontroll över den sista lilla biten i sitt spel kommer de bli livsfarliga.

Då finns även sparkapital i kedjan med Joakim Andersson, Marcus Weinstock och Libor Hudacek som inte riktigt fick det att stämma idag. Man ser att det finns något där, men det klaffar inte riktigt än.

Det här var ett Örebro som verkligen bjöd upp och om de kan undvika hamna tillbakapressade som de var i andra perioden kan det räcka långt. Härligt med tre poäng igen och häng på lagen ovanför. Nu väntar Rögle i nästa match på torsdag. Ett lag som fick pisk med hela 6-1 mot Mora idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *