Inför Örebro – Rögle

Inför Örebro – Rögle

Det är ganska populärt att prata om spöken inom hockeyn, hur en del lag visar sig helt vara onaturlig bra mot vissa andra. I fallet Rögle för Örebro vet jag inte om jag köper det dock. Örebro var tvärusla förra året mot alla lag som grisade och kontrade hårt. Rögle var ett sådant lagt. Under försäsongen körde Örebro fullkomligen över Rögle och siffrorna 4-0 var i underkant. Om det funnits ett spöke borde det vara avvisat nu.

Om ni tyckte att Örebros förlustrad på fyra raka var tung så har Rögle sju raka just nu och senast blev man överkörda av Mora med hela 6-1. Resultatet av det var slagsmål på den egna träningen mellan två olika par spelare. Tränaren fick sparken tidigare på säsongen och sportchefen kommer lämna efter säsongen. Rögle verkar gå igenom ett stålbad liknande det Örebro gjorde förra året, minus de ekonomiska svängningarna.

Rögle mest anmärkningsvärda skada är givetvis den på tänkta förstemålvakten Ville Kolppanen. Nu har man värvat Justin Pogge för att försöka styra upp det, men inte ens han har lyckats mota tillräckligt med puckar med det försvarsspel Rögle visat upp. Emil Kruse har tyvärr inte alls kommit upp i SHL-nivå. Örebro å sin sida saknar främst Daine Todd som nog inte kommer att spela förrän nästa vecka.

Både Joakim Andersson och Daniel Viksten har fått grönt för att spela imorgon. Det är nog första gången Andersson spelar två matcher på tre dagar denna säsong. Eero Kilpeläinen återvänder till kassen, även om Brage inte kan ha gjort någon direkt besviken med det spel han visat upp i år. Fjärdekedjan kan nog bli omkastad igen, men jag tycker att Mastomäki, Franzén och Olsson är den bästa vi kan sätta på isen.

Abols och Ahl kommer få svårt att slå sig in såsom de andra presterar just nu, det är om man vill få in mer tyngd i någon match, och Glenn känns som den bästa extraforwarden med sina styrkor i boxplay. Sedan har vi som sagt också Wiklander som nog tyvärr får vänta på att någon skadar sig för att han ska få en plats.

Pucken släpps 19.00 i Behrn Arena och matchen sänds på Cmore Live 2 för den som inte kan gå ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *