Örebro vände och vann

Örebro vände och vann

Herregud vilken kväll. Örebro inledde klart svagt i första perioden. Växjö kontrollerade spelet på ett inte överdrivet dominant sätt, men de var bättre. Deras ledningsmål kom när Örebrospelare gick bort sig på offensiv blå och gav Växjö ett superrent kontringsläge. Den för kvällen suveräne, som vanligt, Dominik Furch lyckades inte stoppa pucken just den gången.

I den andra perioden kommer Örebro ut starkare och vackrare än innan och att de också lyckas kvittera Växjös ledning en bit in i perioden kändes helt rättvist. Det kom dessutom i powerplay genom Daniel Muzito-Bagenda. Att han fick en snedträff är på något vis talande, men att den går in ändå hade han verkligen jobbat ihop till.

Växjö är inte ofarliga, men Örebro var bättre.

I tredje så kom Örebro ut med ytterligare en växel och radade upp fina chanser, men det skulle krävas ett felpass av en Växjöback och fritt läge för Mathias Bromé i slottet innan 2-1 skulle komma. Örebro fortsatte sedan gasa på och var det bättre laget. När sedan Brendan Shinnimin fick hjärnsläpp i boxplay och gav Örebro chansen att spela fem mot tre kunde Örebro punktera matchen genom att göra 3-1.

Mathias Bromé provocerade fram den utvisningen och man tycka mycket om hur Bromé agerade efter att Shinnimin åkte ut, men på plats så fick jag mig ett gott skratt. I efterhand kanske jag kan tycka att det var lite över gränsen ändå.

När Bromé sedan lite retligt väljer att spela pucken till Sakari Salminen istället för att själv slå in den i öppen kasse så fullbordar han en kväll där han var delaktig i allt verkligen, och han gör det med ett leende och aningen retfullt för alla som inte håller på Örebro.

Örebro har vunnit tre raka och man har gjort det med besked. Statistiken har kanske varit jämnare i de tidigare matcherna, men i denna var det Örebros match och man vann rättvist.

Jag kom på mig också med att jag glömt berömma 14-3 för den fantastiska stämningen som råder match efter match. Idag var inget undantag. Det är alltid fest i Behrn Arena.

Nu väntar Oskarshamn hemma på lördag. Det är tidig match med pucksläpp 15.15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *