Örebro vann returen i förlängningen

Örebro vann returen i förlängningen

Det var en match som Linköping dominerande spelmässigt, men effektiviteten fanns inte där. Att det skulle bli målsnålt förstod nog de flesta på förhand. Linköping förväntades fixa till bristerna i försvaret som kom fram under gårdagskvällen och samtidigt försöka komma runt Örebros höga press.

De lyckades tyvärr ganska bra med detta och att de dessutom fick relativt enkla utvisningarna med sig, idag igen, gjorde att de hade ett bra tryck mot Örebros mål över nästan hela matchen. Axel Brage som fick säsongsdebutera hade en aningen otacksam uppgift i målet. Hand stod dock emot allt inledningsvis och det skulle dröja långt in på tredje perioden innan de skulle få hål på honom.

I och med att Örebro inte fick några powerplay med sig fick de helt sonika göra mål i boxplay istället. Gustaf Franzén som var extraforward idag, men hade mycket speltid i just boxplay, var den som fick hål på Jacob Johansson efter att han lyckats med sin stoppfint och satt pucken högt på plockhandsksidan. Franzén borde nog få ta Ahl:s plats mot Malmö. Ahl hade en väldigt tung kväll medan Franzén var riktigt bra den tid han fick på isen.

Örebros försvarsspel fungerade hyfsat i egen zon, men den höga pressen gick inte alls lika bra, men som tur var skuklle Linköpings ineffektivitet i slutändan kosta dem matchen. De hade utan tvekan chanser för att göra flera mål, det hade Örebro också, men man måste göra mål för att få med sig poäng. Örebro gjorde fler mål och vann därmed. Sådana är reglerna. Det känns inte alltid rättvist.

Att sedan bröderna Spink jobbade in segermålet i förlängningen var kanske lite återbetalning för matcherna mot Växjö och Brynäs. De jobbar hårt matcherna igenom, men det stämmer inte alltid för dem. Idag hade de en del tunga perioder, men överlag håller de ändå tätt bakåt.

Att Örebro skulle ta fem poäng på dessa två matcher var nog mest en önskedröm tidigare i veckan. Nu väntar Malmö på måndag. En match som jag knappt vågar sia om i detta läge. Det är utan tvekan en jättesvår match, men poäng känns inte omöjligt just nu. För att det ska kunna hända måste Örebro komma upp i nivå igen.

Verkligen tråkigt att delar av bortapubliken skulle bete sig så illa också. Runkrörelser, långfinger, skrika ganska grova svordomar mot hemmasupportrar, os.v. Det är verkligen inte värdigt vuxna människor.

2 svar på ”Örebro vann returen i förlängningen

  1. Det är väl tyvärr inte första gången som just Linköpings-supportrar har svårt att bete sig…

    1. De har en mindre smickrande historik i Behrn Arena, vilket är synd för under match var det ändå ganska kul med en aktiv bortaklack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *