Corsi: Linköping – Örebro 6/10

Corsi: Linköping – Örebro 6/10

Örebro stod för en helgjuten insats när man besegrade Linköping med 4-1 under fredagskvällen. Ett par onödiga utvisningar var nog den enda egentliga smolken i bägaren, men ett bra boxplay, och powerplay, kompenserade väl för det.

Spelmässigt var det en jämn match där lagen turades om lite för att skapa tryck mot varandras mål. Örebro var effektivare överlag och det tillsammans med en storspelande målvakt banade väg för segern.

PB_90 har sammanställt skottstatistiken i 5v5 för att ge en bild av Corsin i matchen.

Laguppställning

Backar

Lite märklig statistik då jag kände när jag såg matchen att Backström gjorde det jättebra, men det är klart att ett defensivt grymt arbete kan leda till en lite sämre corsi om man inte lyckas vara med på så mycket framåt. Bartley och Todd tror jag kommer att komma in i det mer och mer så känner mig inte orolig där. De har dessutom höjt vårt PP och känns trygga att ha på offensiva blå. Andersson och Ekbom hade en riktigt bra match. Andersson var inne på hälften av Örebros alla skott, ganska sjukt faktiskt.

Forwards

Franzéns siffror är lite dopade med en istid på strax under fem minuter. Kul att se Mastomäkis, Libors och Weinstocks siffror då det kändes att dem hade bra snurr stundtals. För övriga spelare var det inte jättemycket att hänga i granen och Spinkarna har återigen en dålig corsi. Trots detta så tycker jag att deras försvarsspel har höjts ganska mycket. Oberoende av corsistatistiken också så tycker jag att Kalle Olsson ska få fortsatt förtroende. Hans speed passar så mycket bättre in i Sundblads spel än vad Wiklanders eller Glenns speed gör.

Kommentarer

Ingen superstatistik rent generellt, men defensivt så kändes det stabilt. Kilpeläinen gör åter igen en grym match och får bra hjälp på returer m.m. då backarna är snabba och bra på att ta bort klubborna på motståndarna. En bra bortamatch helt enkelt!

Total skottstatistik (5v5): Örebro sköt 32 skott framåt och fick 38 skott emot sig. Detta ger en corsi på 46%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *