Pilö lånas ut

Pilö lånas ut

Lukas Pilö skadade sig redan i första bytet i första träningsmatchen. Att det var mot Bofors var kanske inte så förvånande, men ändå oturligt för backen som skulle gå mot sin genombrottssäsong. Pilö var en gigant när Oskarshamn spelade till sig en SHL-plats, och skickade Timrå ner i Hockeyallsvenskan.

Nu har han istället fått rehabilitera och efter ett par träningar i full fart har klubben bestämt sig för att det bästa är att låna ut Pilö till Lindlöven i Hockeyettan, rapporterar NA. Han kommer att vara med redan vid deras nästa match mot Mariestad. Ett lag som Örebro faktiskt har en hel del historik med. Det var mycket känslor som kom fram när dessa lag drabbade samman, och det var inga gulliga sådana.

Målet verkar sedan vara att låna ut Pilö till ett lag i Hockeyallsvenskan om det går att lösa. Troligtvis för att han ska få ännu bättre matchning innan han kommer tillbaka till a-lagstruppen. Gissningsvis skulle en skada på någon annan back tvinga dem att skynda på lite, men det bästa vore så klart om det inte sker utan Pilö får matchas igång i lagom takt och sedan får en ärlig chans att visa vad han kan i SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *