Positivt resultat för Örebro Hockey

Positivt resultat för Örebro Hockey

Örebro Hockey har släppt årsredovisningen för föregående säsong och det är ett positivt sådant. De väljer att belysa ett par punkter som under säsongen varit fortsatt positiva för klubben:

  • Beläggningen är fortsatt hög med 97%, bäst i SHL. Nyhetens behag verkar inte ge med sig.
  • Juniorlagen fortsätter att vara bland de bästa, om inte de bästa, i Sverige.
  • Omsättningen ökade med 5 miljoner och resultatet slutade på 0,8 miljoner plus.
  • Eget kapital är nu över 7 miljoner. Väl i linje med de krav på elitlicens som finns, även om de just nu är pausade i och med läget i världen.

Redovisningen är nog den mest polerade och tråkigaste hittills som de presenterat, och det är så klart en bra sak. Mer kommentarer än tidigare år också som gav en del förklaringar som saknats innan gällande t.ex. den uppskjutna skattefordran som hänger kvar som en post. Bra att se att även denna sak utvecklas inom klubben. Det leder bara till ökad transparens.

Det hade varit roligt att kunna skriva mer, men samtidigt är det skönt att inte behöva det. Hela årsredovisningen finns att begrunda på Örebro Hockeys hemsida för den som vill kolla själv.

Värt att poängtera är att revisorerna inte bara studerat redovisningen utan även gjort en revision av styrelsens och klubbdirektörens förvaltning av klubben, och även den har godkänts. Med andra ord, de sköter om klubben som de ska enligt de stadgar och lagar vi har.

Efter alla stormar är det ett nästan obehagligt lugn man har inom sig just nu. Jag får kanske börja vänja mig vid detta nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *