Robin Norell stärker upp backlinjen

Robin Norell stärker upp backlinjen

En efter en har spelarna trillat in i den nya truppen och i väntan på att Glenn Gustafsson ska spela klart finalen med Växjö har Örebro Hockey släppt nyheten att Robin Norell är klar.

Norell ansluter närmast från IK Oskarshamn där han avverkat två säsonger. Innan dess spelade han i Djurgården där han tränades av Stefan Nyman under flera år. Det har inte varit ifråga om någon poängproduktion att prata om egentligen. Det är inte där hans styrkor ligger helt enkelt.

Norell är så klart närmast tänkt som en defensiv pjäs som ska fylla platsen efter Marcus Hardegård, men vi ska kanske inte vänta oss samma målkavalkad som Hardegård bjöd på under andra halvan av säsongen. Norell är en utpräglad defensiv back, men för den delen inte något rundningsmärke.

Hans uppoffrande spel gör honom lätt att tycka om och han blir kanske lite av en motpol till Samuel Johannesson som istället är en utpräglat offensiv back. Kontraktet är skrivet på två år.

– Det ska bli jättekul att spela i Örebro, det är en klubb på uppgång och som vill framåt. För min del känns det spännande att få vara med på den resan. Jag vill vara en back som man kan lita på, spela rejält och utnyttja min skridskoåkning. Det ska bli kul att träffa Nyman igen. Han ställer höga krav och jag ser fram emot jobba tillsammans med honom igen, säger Robin Norell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *