Axel Sundberg nästa att ansluta

Axel Sundberg nästa att ansluta

Örebro Hockey fortsätter bekräfta spelare som ryktats klara för föreningen och senast i raden är Axel Sundberg från Mora. Med tidigare nämnda Ludvig Larsson och Johan Hedberg får man väl säga att det finns en tydlig Mora-prägel på flertalet värvningar.

Nu är Sundberg klar hur som helst och han är en väldigt spännande spelare som tagit en lite annorlunda väg upp till SHL. Efter en mindre lyckad säsong i Kristianstad och HockeyAllsvenskan valde han att dra till Norge för att hitta glöden igen, och det verkar varit ett lyckat drag.

Sundberg är en målskytt i första hand. Högerfattad dessutom. Han faller lite i samma kategori som en rad andra spelare som Örebro värvat från Hockeyallsvenskan där man tar in lite yngre spelare på väg uppåt och hoppas att de ska ta nästa kliv hos dem. Det har inte alltid fallit väl ut, Max Lindholm och Daniel Muzito-Bagenda är väl två sådan,a även om den förstnämnda nu faktiskt tagit sig upp i SHL igen med Skellefteå.

Oliver Eklind, Jonathan Andersson och Marcus Hardegård är å andra sidan exempel på spelare som gjort det bra och etablerat sig. William Wikman kan vi nog addera till skaran med, men går man tillbaka kan man ju även ta upp Daniel Viksten som ett positivt exempel.

Sundberg kommer dessutom ha lyxen att fortsätta under samma tränare. Kontraktet är på två år.

– Jag är väldigt laddad att komma till Örebro. Det kändes intressant direkt när vi började prata. Jag hade ett bra år tillsammans med Johan i Mora och jag är glad att få fortsätta jobba med honom. Örebro som klubb har gjort det bra i flera år nu och jag ser fram emot att ta det här steget. Jag är en skjutglad powerforward som vill vara med och bidra till att vi som lag blir framgångsrika, säger Axel Sundberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *