Rykte: Hudacek sparkas ut

Rykte: Hudacek sparkas ut

Julius Hudacek är utan tvekan den stora stjärnan i Örebro Hockey. Han vann fansens hjärta omgående och under sin första tid var han SHL:s kanske bästa målvakt. Tyvärr har de två senaste säsongerna inte levt upp till samma standard utan han har snarare varit högst mänsklig och rent av dålig vissa matcher. Hans högstanivå är fortfarande av absolut toppklass i SHL, men lägstanivån har sjunkit allt lägre.

Nu rapporterar Aftonbladet att Örebro försöker göra sig av med den spektakuläre Hudacek. Mest av allt för att han är för dyr, och han sägs vara en av de absolut bäst betalda i klubben. Det har jag inget större problem med när han spelar som bäst. En bra målvakt måste få kosta pengar, men nu har han inte spelat på den nivån under de två senaste säsongerna.

Det är ett år är kvar på kontraktet och det är ett dyrt kontrakt. Frågan är om klubben verkligen kan dumpa det på något sätt som är värt det. Det finns en uppsjö med svenska målvakter som är på väg hem från andra stora ligor och det skulle inte förvåna mig om Örebro är intresserade av minst en av dem. Det finns även ett par stycken i Hockeyallsvenskan som verkligen övertygat under förra säsongen, men jag kan inte tänka mig att det är någon av dem som ska ta över förstaspaden.

Nu hoppas jag bara att det är fråga om att ta in en fullgod, etablerad ersättare och inte en chansning. Örebro genomförde sin första säsong i SHL med två målvakter som inte hade rutinen eller förmågan att rädda laget när alla andra hade en dålig dag. Inget lag har råd med det idag. Man måste ha en målvakt som kan stå på huvudet i matcher när allt annat verkar gå emot.

Jag antar att jag ändå är OK med detta … så länge de faktiskt har en ersättare som är lika bra eller bättre. Hudacek kommer att bli saknad, men som Sundblad säger: det handlar om att vinna hockeymatcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *