Sakari Salminen till Örebro?

Sakari Salminen till Örebro?

Sakari Salminen producerade stabilt med poäng i många säsonger i finska Liiga innan han drog till KHL och även där producerade han stabilt. Efter det drog han till Schweiz, NLA och HC Fribourg-Gottéron. Det blev kanske ingen jättesuccé där, men han blev sedan värvad till Växjö mot slutet av säsongen för att stärka upp laget inför slutspelet.

Igen, ingen direkt dundersuccé. Efter det har han hoppat runt en hel del i klubbar i både KHL och Liiga. Ingen jättestabil närvaro direkt. Han producerar fortsatt bra poäng i Liiga, men utanför Finland känns han inte alls lika stabil i dagsläget.

Nu sägs det att Örebro har fått hans signatur inför kommande säsong, rapporterar Satakunnan Kansa. Jag är försiktigt positiv i och med att finska spelare ändå har trivts bra här, men det finns en liten floppvarning här utan tvekan då han producerade så pass svagt i Växjö.

Rent spontant skulle han kunna vara den tänkta ersättaren för Aaron Palushaj, men om han kan leverera i den rollen återstår att se. Ett spännande namn är det och en värvning med potential är det. Sedan är det en fråga om klubben får det man hoppas av honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *