Seger mot Linköping

Seger mot Linköping

Örebro åkte till Linköping med tre juniorer i truppen, Anton Johansson, Glenn Gustafsson och Ludvig Carlsson, efter att skador tunnat ut truppen ganska ordentligt på sistone. Det skulle leda till en del nya konstellationer och inför matchen var man lite undrande kring hur det skulle fungera, men det skulle gå över förväntan. Örebro inledde bra och även om Linköping skulle ta över lite efter halva första perioden så skulle Örebro ta ledningen genom Petr Zamorsky när hans skott styrdes in av Gabriel Carlsson i egen kasse.

Örebro skulle sedan utöka till 2-0 tidigt i andra perioden genom Dominique Heinrich och skulle sedan hålla undan resten av perioden. En del mindre smarta utvisningar skapade en del oro, men boxplay-spelet fungerade bra matchen igenom. Samtidigt hade Julius Hudacek i målet en bra dag på jobbet och kunde stoppa det mesta.

I tredje perioden skulle dock Linköping lyckas reducera genom Broc Little som styrde in ett skott från blå. Linköping skulle trycka på för en kvittering, men Örebro försvarade sig helt OK. Avslutningen av matchen blev en anstormning från hemmalaget som ofta körde fast. Det var mycket misstag från Linköpingsspelarna och Örebro kunde relativt säkert spela hem alla tre poäng.

Libor Hudacek var 1 sekund från att bli poänglös denna match, men han hann precis finta borta sin back och lägga pucken i öppen kasse innan signalen tjöt.

Anton Johansson som är den yngste av juniorerna som följde med fick göra ett byte och därmed debutera för Örebro i SHL, men så mycket mer än så blev det inte. Både Glenn Gustafsson och Ludvig Carlsson fick ganska ordentligt med speltid och visa att de kan fylla en lucka när så behövs. De var inte felfria, men rätt inställning har dem.

Sett som helhet en bra insats av Örebro, men Linköping kändes som om de inte hade något självförtroende alls. En seger är alltid en seger och nu gäller det att ta med sig detta till på torsdag när ett betydligt bättre Luleå kommer på besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *