Samuel Duggan till engelska landslaget

Samuel Duggan till engelska landslaget

England är kanske inte den största hockeynationen, men de har ändå en liga med ett par lag som drar ganska mycket publik och historiskt sett också en av de mest fascinerande namnen i hockeyhistorien; Tony Hand, som valde bort en karriär i NHL för att istället spela hockey på hemmaplan, och så har de så klart Samuel Duggan. Duggan spelar normalt i Örebro Hockeys J20-lag och är där en framträdande spelare. Han är också kapten i Englands J20-landslag.

Han har redan representerat landets olika juniorlag, ofta ett par år tidigare än man normalt gör det, och kommer nu även få möjligheten att spela med A-laget i det kommande dubbelmötet med Norge som spelas 1-2 november. Det är samtidigt som många andra nationer spelar cuper runtom Europa, TV-pucken går in i nästa fas och det är serieuppehåll här hemma. Han är specifikt uttagen till den andra matchen som spelas i Ice Arena Wales 2 november då det verkar som att de tagit ut två trupper, en till vardera match. Ett lite udda upplägg man inte ser så ofta.

Han verkar vara den enda spelaren som är uttagen från en utländsk liga också. Alla andra verkar vara från EIHL.

Duggan har gjort 7 mål och 2 assist på 16 matcher och är med det på andraplats i den interna skytteligan, delat med Glenn Gustafsson som spelade idag, bakom Anton Johansson på 9 mål, som fick göra SHL-debut under kvällen. Det är nog bara en fråga om tid innan även Duggan kommer få chansen att spela i Örebros A-lag, men först är det landskamp som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *