Seger mot Malmö i returen

Seger mot Malmö i returen

Örebro var inte lika dominanta spelmässigt i returmatchen som de var i den första. De första fem minuterna öste Malmö på och var rent av bättre. Spelet var dock inte helt olikt den första matchen och tendenser för ytterligare en långdragen match fanns, men så hände något. Alexander Hellström sänkte Christoffer Forsberg med en rejäl tackling och efter det blev det lite gurgel där Marcus Weinstock och Fredrik Händemark fick åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Libor Hudacek vann den påföljande tekningen, skickade pucken tillbaka till Viktor Ekbom som passade Petr Zamorsky och han dunkade in 1-0 från blå. Bobbo Petersson fyllde sedan på med 2-0 några minuter senare efter snygg fint och bakåtpass av Weinstock. Greg Squires körde sedan ifrån sin back och lade in pucken mellan benen på Christoffer Nihlstorp som fick kasta in handduken efter det. Squires fick en riktigt bra pass utmed sargen av Peter Andersson som gjorde det möjligt för honom att runda sin back.

Tyvärr skulle Örebro dra på sig två utvisningar mot slutet av perioden som skulle låta Malmö arbeta sig in i matchen igen. Joel Mustonens hakning kan jag köpa, men att ge Johan Motin 5+20 för knätackling när han bara åker rakt framåt och Konstantin Komarek kastar sig åt sidan i sista stund och hänger kvar med benet kändes väldigt lustigt. Inte mindre lustigt när Komarek haltar ut till båset för att sedan hoppa in och spela i det resulterande fem mot tre. Ilari Filppula lyckades till slut överlista Julius Hudacek i Örebro-målet efter att Andreas Thuresson gjort en inbrytning mot mål. De resterande fyra minuterna med en man mindre skulle Örebro reda ut.

I andra perioden svängde spelet en hel del, men kort efter att Örebro blivit fulltaliga skulle Weinstock hitta en framstörtande Anders Eriksson som fick en klubbspets på den hårda passen och kunde styra in 4-1 till hemmalaget. Av bara farten skulle sedan kedjan med Squires, Mustonen och Libor Hudacek spela ut hela Malmö-laget och Mustonen kunde ganska enkelt lägga in 5-1 från nära håll. Tråkigt nog skulle Malmö lyckas reducera med ett mål som nog spelar väl in i deras ”flyt” just nu. Thuresson spelade in en puck från bakom mål som tar på en skridsko och sedan på målvakten och in.

I tredje perioden skulle sedan Malmö trycka på ganska ordentligt och lyckas reducera två gånger om genom Rhett Rakhshani, men närmare än så skulle de inte komma. Örebro höll undan och vann sin första match för säsongen inför ett kokande Behrn Arena med 5-4. Malmö vann skotten ganska övertygande med 37-18, men Hudacek i mål var bra och redde ut det mesta som han kunde göra något åt. Han var väldigt aktiv runt kassen och bidrog verkligen till att hålla Malmö borta från egna zonen.

Libor Hudacek hade tre assist i matchen och bud på några mål, men matchens stjärna var nog ändå hans storebror. Det märks att de båda är på spelhumör just nu. Desamma kan man säga om laget som helhet. Det är roligt att spela hockey igen verkar det som. Weinstock stod för två nya assist, båda förstahandsassist, och fortsätter att producera riktigt bra. Hans framspelningar håller hög klass och det visade han redan på försäsongen.

Jag antar att Motin riskerar att blir anmäld till disciplinnämnden, men jag hoppas verkligen att de inser att detta inte förtjänar någon ytterligare avstängning. Med tanke på hur bra de ändå börjat sitt arbete denna säsong hoppas jag att de fortsätter på samma sätt.

När matchen var slut kändes det verkligen en stor lättnad och även om det var lite småskoj att se Hudacek kalla in Siim Liivik för att rappa på finska var det kanske inte någon av hans bättre ”hudashows.” Det kändes sedan lite synd att lämna arenan när publiken försökte ropa in laget på isen igen. Jag väntade väldigt länge för att se om det skulle komma något lag, men det verkade inte som det skulle göra det. Till slut verkar det dock som att några tog sig ut på isen för att tacka publiken.

Hur som helst får man ändå säga att fyra poäng av sex möjliga mot serieledarna är väl godkänt av Örebro Hockey. Nu väntar två bortamatcher i veckan innan det är dags att dra sig ned till arenan igen när Frölunda kommer på besök. Ett lag Örebro haft förvånansvärt lätt för under sin tid i SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *