Strafförlust mot Malmö

Strafförlust mot Malmö

I en match där man mer än något annat ville se en helgjuten insats av hela laget med disciplin från början till slut så fick man också se det. Med undantag för ett slarvigt byte mot slutet av matchen fanns det verkligen inte mycket anmärka på. Örebro började den första perioden riktigt bra och vann skotten med 9-3 till slut och det var först mot slutet av perioden som Malmö faktiskt lyckades skapa något.

Den andra perioden var rent av ännu bättre från Örebro och där vann man skotten ännu mer övertygande, hela 10-1. Tyvärr var många utifrån eller rakt i bröstet på Oscar Ahlsenfelt i målet. Likväl var det svårt att se hur Malmö var laget i toppen av tabellen och Örebro näst sist. Örebro var bättre helt enkelt.

Den tredje perioden var den jämnaste, men fortfarande kändes Örebro väldigt disciplinerade och det lag som skapade mest och förde matchen. Malmö hade några chanser utspridda över 60 minuter, men Julius Hudacek i målet var bra och höll tätt. Farligast i Malmö kändes nästan fjärdekedjan som. De var ettriga och vågade gå direkt på mål.

Matchen gick till förlängning och där skulle Malmö få chansen att spela powerplay med bara 47 sekunder kvar, men Hudacek och resten av laget stod pall och det gick till straffar. Där skulle Örebro pricka stolpen två gånger om innan André Benoit skulle kliva fram för Malmö och avgöra med enda målet.

Michael Haga är värd att nämna för sin insats. Han lyckades sätta sig i flera bra lägen, men tyvärr ville inte pucken hitta nätet. Jag hoppas han får fortsatt förtroende för han känns verkligen som en spelare som kan bli något riktigt bra med tiden. Annars förtjänar hela laget att lyftas upp. De stod för en stark insats överlag och om de fortsätter såhär kommer de att lämna botten på tabellen ganska snart.

Nu väntar ett returmöte imorgon och då hoppas jag att laget får det att lossna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *