Seger mot Växjö

Seger mot Växjö

Örebro tog chansen och slog ett decimerat Växjö hemma med 3-2. Det må ha varit i förlängningen, men likväl en seger. Örebro gjorde en ganska bra första period där man skapade en hel del och borde kanske gjort något mål till, men jag tror att Libor Hudacek var i alla fall nöjd med att få göra sitt.

När Växjö sedan kvitterar glömmer Örebro bort Andrew Calof och han styr tämligen enkelt in ett hårt backskott bakom en chanslös Eero Kilpeläinen. En markeringsmiss som kostade maximalt tyvärr. Som så många gånger innan.

Växjö inleder sedan bäst i den andra perioden och Örebro får några tunga minuter, men reder ut det och tar på nytt ledningen strax efter halva perioden gått. Marcus Weinstock stör en pass mellan Växjöbackar, vinner pucken i kamp med den ena backen och sätter fart mot mål. Där är han skoningslös och sätter pucken strax under ribban.

Ribban var annars inte Örebros vän ikväll. Den styrde puckarna upp i nätet flera gånger under kvällen.

I den tredje så lyckas Växjö kvittera igen i powerplay. Örebro drog på sig två utvisningar som kanske inte var helt nödvändiga, men med tanke på vad en del spelare i motståndarlaget kom undan med förstår jag att publiken blev lite irriterade. Växjö hanterade domarnivån bättre än vad Örebro gjorde.

Växjö fick fler försök i powerplay, men då lyckades Örebro hålla tätt. När Örebro fick försöka i powerplay blev det inte i närheten lika farligt, men friläget med avslutet i ribban antar jag räknas på sätt och vis. Tyvärr blev det inget riktigt uppställt spel i powerplay som kunde generera något. Där har Örebro fortsatt mycket att jobba på.

När förlängningen sedan kom såg Växjö rent av lite trötta och loja ut. Örebro kändes rappare och när Manninen satte en smörpass på bladet till Sallinen var han klinisk med Viktor Andrén och fixade bonuspoängen till Örebro.

En seger som satt alltför skönt just nu. Örebro behöver hitta in på vinnarstråket igen. Även om Växjö saknade många spelare är poängen värda lika mycket för det. Det är dags att börja ge sig in i kampen om play-in-platserna igen.

Nu följer två bortamatcher innan nästa hemmamatch igen på torsdag 28/12.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *