Bartley till landslaget

Bartley till landslaget

Victor Bartley kom in sent i Örebros trupp. Lagom som säsongen skulle börja fick Ondrej Vitasek packa väskorna och ge sig iväg, och in kom istället ”NHL-backen” Bartley. Han hade varit borta en lång tid från hockey på grund av en allvarlig skada, men var nu redo för spel igen.

Många hade nog förhoppningar om att han skulle kliva in som en ledande back och jag själv kände mig väldigt optimistisk för backsidan när säsongen väl gick igång. Bartley har dock inte levererat spel av NHL-kaliber, men att spelet inte satt sig har nog inte bara att göra med den långa frånvaron utan även Örebros något ojämna spel under den senare delen av säsongen.

Hans inte fullkalibriga insatser till trots har han blivit uttagen till Kanadas landslag som ska spela Spengler Cup i mellandagarna. Det betyder att Örebro kommer att vara en back kort under dessa tre matcher. Det vill säga utöver Linus Arnesson som inte kommer att återvända till spel förrän i januari.

Idag följde Lukas Pilö med ner till Karlskrona och det öppnar utan tvekan upp för fler chanser för honom med Bartley och Arnesson borta. Just nu är Arvid Aronsson utlånad till BIK Karlskoga, men det är nog inte otroligt att han kallas hem igen under denna period. Av de två tycker jag personligen Pilö är lite mer spännande då han har en klart bättre blick för spelet och en offensiv som Aronsson saknar. Hans defensiva spel å andra sidan är inte lika bra, sist han fick chansen.

Oavsett ska det bli spännande att se honom igen, om han nu får någon istid. Kan tycka det är onödigt att han åker med ner om han inte får spela något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *