Shane Harper klar för Örebro

Shane Harper klar för Örebro

Det surrats lite på sistone om att en Nordamerikan skulle vara på väg in i truppen och nu släpper Örebro Hockey nyheten att Shane Harper är klar. Harper fick chansen i NHL så sent säsongen 16/17 med Florida Panthers (jag vet, men det är fortfarande NHL). Han har producerat ganska bra med poäng i AHL under sina år där. Förra säsongen spelade han i Lada Togliatti där det blev 4 mål och 7 assist på 36 matcher.

Han är kanske inte någon playmaker eller stor poängmakare, men han har bra fart på rören och går verkligen på mål. Han är inte rädd för någon och för de som tycker det är viktigt kan jag säga att han gått in i slagsmål med killar klart större än honom själv även om han inte är en fajter. Kontraktet är på två år och även om jag inte tror att han kommer att vinna poängligan i SHL, det är nog mer Palushajs grej, kommer han att bli en fin radarpartner. Hans fart och hans vilja att storma på kommer att skapa ytor för hans kedjekamrater.

Han känns verkligen som en ”Sundbladlirare” om det är en typ. Jag tror många hade hoppats på någon som producerar mer rena poäng, men jag tror också att han kommer att vinna över publiken ganska snabbt med sin fart och nästan dåraktiga orädsla. Han kommer jobba arslet av sig för den rödvita dressen.

– Det känns väldigt bra att Shane har valt att komma till oss. Det är en spelare som jag har haft koll på ett tag och jag tror att hans spelstil kommer passa väldigt bra i det sätt som vi vill spela. Shane är inte den största spelaren men han spelar med en hög fart och är totalt orädd ute på isen, säger Sportchef Niklas Johansson.

Nu saknas bara den playmaker som ska komplettera dessa två herrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *