Ett sansat årsmöte

Ett sansat årsmöte

Det dök upp 40 stycken röstberättigade medlemmar trots regn och dåligt väder. Ett problem som hamnade lite i skymundan på förra mötet var just de extremt få medlemmar som faktiskt hade rösträtt på förra mötet. Mikael Johansson sa det bäst själv när han förkunnade att klubben hade ett demokratiproblem. Jag är jätteglad att så många faktiskt kom denna gång. Sedan kan det gott komma ännu fler nästa gång för att vi ska få en riktigt solid demokratisk process. Antalet medlemmar har ökat från 167 till 228. Det är fortfarande alldeles, alldeles för få för en SHL-klubb.

Aningen lustigt dock att man fortsätter ha Mats Eriksson som ordförande på dessa möten när han inte är medlem och därmed inte kan lägga en utslagsröst vid behov. VD Johansson kunde dock snabbt in på mötet konstatera att man nått målet för förra säsongen: fortsatt spel i SHL även om man inte fått definitivt besked om Elitlicensen, vilket han dock förtydligande var något positivt då detta besked ska komma idag. Han verkar antyda att ett negativt besked hade redan kommit i så fall?

Säsongen som kommer hoppas man kunna hålla uppe nivån bättre genom säsongen och inte bara starta starkt och avsluta starkt. Att man sedan väljer att hylla juniorerna är väl förtjänt för de som bidragit till klubbens framgångar på respektive nivå under säsongen som gick. Bronset för J20 är grymt stort för Örebro!

Han återkom också till att panikvärvningarna (mitt ord) på slutet var det som gjorde att resultatet inte blev bättre. Man har dock lyckats med mycket och nu är det dags för klubben att börja tjäna pengar igen. Nyemissionen var räddningen för klubben, inget snack om det, men det är något man vill undvika att behöva göra igen. Det är inte ett hälsosamt sätt att driva ett företag.

Efter det kom man in på den kommande säsongens budget, och visionen där är oförändrad från tidigare: Örebro ska vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och upplevelse. Det ska genomföras bland annat genom en föryngring av truppen samtidigt som man stärker den lokala förankringen med spelare från regionen. Själva resultatet hoppas man ska landa på +1,3 miljoner, och det är utan slutspel, samt att omsättningen ska öka till 108 miljoner.

Man nämner också att Örebro är sämst i Sverige på isytor. Något jag också tagit upp med jämna mellanrum. Det är skamligt. Örebro-akademien ska också byggas upp och man vill verkligen bygga upp en stark hockeyverksamhet i hela regionen, inte bara i Örebro. Han nämnde även att Örebro ligger bra till för att få fler landskamper i framtiden. Förbundet verkar mycket nöjda med arrangemangen som varit här.

Jag blev riktigt glad att han också kom in på damverksamheten, som inte finns idag, men inom fyra år ska man ha startat ett damlag och det ska satsa mot SDHL. En förutsättning verkar dock vara ytterligare isytor. Det är för trångt redan som det är. Jag hoppas det finns en tydlig plan för detta.

Sedan tar sportchef och geni Niklas Johansson vid och berättar lite om läget i truppen. Han nämner både Lukas Pilö och Rodrigo Abols som två man tror starkt på för denna säsong. Man kommer även luta sig en del på Anton Hedman som man vill ska ta en viktig roll i laget. Han påpekar även att de juniorer man skrivit kontrakt med kommer flåsa övriga spelare i nacken och slåss om speltid.

Jere Sallinen behåller sitt C på bröstet.

Att han förkunnar att det ska in några pjäser till är inte så mycket tröst, men det surras en hel del om minst en Nordamerikan som verkar nära nu. NJ bekräftar att han har något som är nära nu.

Revisorerna avrundar sedan mötet med att säga att de är nöjda och glada, ungefär. Det är ordning och reda helt enkelt, men det finns fortfarande detaljer som kan bli bättre. Inga anmärkningar dock. Det låter som om de var ganska nöjda ändå.

Det hade inte inkommit några motioner inför mötet och man behandlade inte motionen från förra mötet om att spelare ska hissas i rätt tröjor.

I övrigt gick valberedningens förslag igenom då inga andra förslag kommit in.

Allt som allt ett lugnt möte som inte väckte många känslor.

NA:s live-rapport finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *