Siim Liivik lämnar

Siim Liivik lämnar

I vad som knappast är ett speciellt överraskande drag har Örebro Hockey och Siim Liivik valt att gå skilda vägar. Det har ryktats om detta under en lång tid, redan i höstas, och det var nog mer en fråga om när än om. Liivik kom till Örebro i en strävan om att få en större närvaro framför mål och lite mer ”gruff/grit”.

Jag tyckte då att det hela var ett förlegat tänk och fel väg att gå, men, säga vad man vill om Liivik, han bidrog bra i powerplay-spelet och gjorde en del poäng. Han gick ofta att hitta framför just målet, men i övrigt bidrog han inte med något överdrivet fysiskt spel. Istället kändes det nästan som att han gick lite för långt i att anpassa sig till det svenska spelet och tappade sitt egna spel.

Klubben gjorde också ett stort misstag som sålde in honom till supportrarna som nästa Emil Kåberg och en kommande publikfavorit. Jag är inte förvånad över detta och frågan är om inte fler spelare kommer att lämna innan nästa säsong sparkar igång. Det här var en felvärvning.

I fallet om Michael Haga, som också ryktats bort, är det snarare en fråga om en spelare som inte fått det att fungera i Örebro. Han har bra fart på rören, men han var bänkad en del under Sundblad. Vi får väl se om de hur det blir där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *