Sjunde raka segern (mot Leksand)

Sjunde raka segern (mot Leksand)

Örebro tar sjunde(!) raka segern mot Leksand och klänger sig fast i toppen av tabellen. Leksand i sin tur får äran att dela på sistaplatsen tillsammans med Linköping och Växjö. Svårt att föreställa sig ett härligare scenario, men åter till matchen.

Örebro gör en fullt godkänd första halvlek även om man släpper in första målet. Leksand kom ut med kommando, men Örebro stod emot helt OK. Man vann till och med skotten i första perioden även om det kanske inte kändes så när allting skulle summeras. Istället för att vika ner sig stod Örebro upp och skickade in 1-1 kort efter ledningsmålet. Målet kom efter ett alldeles underbart vackert passningsspel i powerplay. Snabba pass och stenhårt skott högt på klubbhandsidan.

Perioden slutade 1-1 och det kändes rätt OK i det läget. I andra perioden kom Örebro ut lite bättre och man tog också ledningen med 2-1 efter att Leksandsbackarna gått bort sig fullständigt i ett byte och Ryan Stoa kunde fri med Janne Juvonen göra 2-1 med en backhandsdragning. Några minuter senare skulle Viktor Lodin och Daniel Muzito-Bagenda bjuda på riktigt skönspel innan den sistnämnde enkelt kunde lyfta in 3-1 till Örebro.

Det började kännas som att Örebro verkligen skulle ta detta, men tyvärr skulle Leksand reducera bara minuterna senare när en lös puck lyckades glida in framför mål till fel spelare. Det resultatet, 3-2, stod sig sedan perioden ut. Leksand pressade på något, men fick inte in något på mål. Man kunde lugnt konstatera att det såg ut som väntat i deras spel. Farligt i offensiv zon och lika farligt i defensiv zon.

Den tredje perioden stod och vägde fram tills att Örebro fick chansen i powerplay. I nästan två minuter såg det ut som att huvudpoängen med det var att spela av två minuter av matchen, men så gled Lukas Pilö in i zon, fick pucken och skickade den vidare till Ludvig Rensfeldt som hur enkelt som helst kunde styra in 4-2. Nu skulle det väl ändå vara klart?

Nepp. Bara två minuter senare skulle Leksand lyckas spela till sig en två-mot-etta och där skulle Patrik Zachrisson lyckas slå pucken på Pilö och in i egen kasse. Knappast det som var meningen, men han var nog lika glad för det. Inget Pilö kan lastas för.

Med dryga två minuter kvar lyckades Leksand etablera spel i Örebros zon och tog målvakten. De lyckades väl sådär med att behålla tryck mot Örebros mål, men med 37 sekunder kvar fångade Ryan Stoa upp pucken och lyfte den hela vägen från egen zon in i öppen kasse. Det var 5-3 och nu var det äntligen helt klart.

Örebro genomförde bortamatchen på ett fullt godkänt sett. Det var inte felfritt och det fanns saker som kunde varit bättre, men det var överlag tillräckligt bra för att hålla ett ganska svagt Leksand kort. Örebro bjöd dessutom på lite delikatesser.

Lukas Pilö stod för en storartad debut. Självmålet kan vi bara lägga åt sidan. Otur kan alla ha. Han hade två assist och bra lägen för att göra mål på det. Killen förtjänar mer speltid och det bör bli på Stefan Wargs bekostnad. Jonathan Andersson stod för någon rejält miss i en brytning tidigt i matchen, men annars kändes han lugnare och stabilare än på länge. Pilö verkar göra honom gott.

Nu väntar Rögle borta. En match som man på förhand inte har några större förhoppningar om att ta poäng i. Rögle borta är mardrömmarnas mardröm, men faktum är att de förlorade mot Brynäs idag. Det är knappast imponerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *