Inför Leksand – Örebro 24/10

Inför Leksand – Örebro 24/10

Fem raka segrar blev inte sex när HV71 besegrade Örebro i Behrn Arena i lördags. Det skulle bli den sista hemmamatchen på ett tag i sin tur. Nu väntar först Leksand borta, och sedan Rögle borta på lördag. Leksand har en förlustrad som är allt annat än imponerande, sju raka. Varken målvaktsspel eller försvar har fungerat och när man tittar på hur skotten fördelar sig är det tydligt att det händer saker över hela banan.

Leksand må ha förlorat mycket, men det är inte på grund av att anfallet varit dött, för mål och farligheter skapar, men man läcker mål rätt bra. Jag ifrågasatte värvningen av Janne Juvonen och såhär långt har jag rätt. Han har fallit tillbaka till sina tidigare siffror efter att ha överpresterat med Mora. Axel Brage har inte heller kunnat vinna matcher åt laget.

Att försvaret sedan inte alls fungerat bidrar givetvis till det. Roger Melin verkar dock antyda att de har otur och blir straffade hårt, men jag tycker nog det är att blunda för de ganska stora problem man haft i egen zon. Nu saknar man dessutom Jonas Ahnelöv som nästan varit pånyttfödd denna säsong och har stått för 2 mål och 6 assist på 10 matcher.

Örebro saknar också en back i kvällens match. Stefan Warg blir kvar hemma då han är sjuk och i hans frånvaro kommer Lukas Pilö att få chansen på allvar. Det känns som en fin uppgradering på förhand. Warg har varit allt annat än bra, faktiskt sämre än man kan vänta sig, och då är han normalt något av ett svart hål i Corsi-statistiken. Pilö är raka motsatsen där.

I övrigt kommer Örebro med samma lag. Jordan Boucher är fortsatt avstängd, men får spela igen imorgon mot Rögle. Med tanke på Linus Öbergs framfart har jag svårt att se att han går rakt in i laget.

Matchen börjar 19.00 som vanligt på torsdagar. Dags att hitta in på vinnarspåret igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *