Sondell in, Zamorsky ut?

Sondell in, Zamorsky ut?

I och med förmiddagens nyhetssläpp tror jag ändå en del lugnat sig lite. Organisationen känns närmare ett normaltillstånd för en SHL-klubb och någon avlastar Pontus Gustafssons ansvar i spelarfrågor. Så långt tror jag ändå många var ganska nöjda. Sedan finns det kanske frågetecken kring personerna i sig som kommit in i nya roller, men jag tycker vi kan ge dem en chans att visa vad de går för först.

Sedan har vi spelarkarusellen som än så länge snurrar på värre än någonsin. Inte nog med att Siim Liivik, Dominique Heinrich och till och med Petr Zamorsky ligger ute på marknaden, Örebro rycker tydligen lite i nygamle backen Daniel Sondell. Huruvida det är ett seriöst intresse för att ta in redan nu är högst osäkert i detta läge. Han har synts i Örebro, men det är knappast konstigt eftersom han äger ett hus i närheten.

Sondell har problem med att få istid i sin nuvarande klubb Lugano som har för många utländska spelare och samtidigt har han haft problem med skador som hållit honom borta från isen. Det finns många frågetecken kring den här värvningen om den ska ske någon gång snart. Det skulle bli väldigt dyrt för Sondell att återvända till Sverige nu och han är knappast billig i lön heller för klubben.

Om Örebro lyckas lasta av Zamorsky till någon annan klubb skulle man kanske kunna få rum lönemässigt med Sondell, men Sondells egna skatter är fortfarande ett hinder. Jag antar att det efter nyår finns bättre möjligheter att flytta hem, men det kommer fortfarande vara fråga om ett lönetapp för honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *