Stöld i Behrn Arena … av Örebro

Stöld i Behrn Arena … av Örebro

Det var en väl utförd match där man lyckades stressa motståndarlagets backar och under perioder verkligen etablerade tryck i deras zon. Det kom också att betala två gånger om med mål efter långa perioder av tryck. Det var Leksands insats. Bortsett resultatet tror jag ändå de är ganska nöjda med den.

Örebro å andra sidan vill nog bara glömma den här matchen och gå och lägga sig. Det var säsongens absoluta bottennapp. Nog för att tre poäng är i slutändan otroligt viktigt, men med detta spel finns det inte en chans att de kommer att lyckas vinna mot lag som ligger bättre till i tabellen. Det var rörigt och när de kom mot ett uppställt Leksand i mittzon körde de fast något otroligt.

Det som räddar Örebro är kontringsspelet som fungerar bra och sedan ett hyfsat powerplay-spel. Axel Brage kan få en liten eloge också även om han går bort sig rätt ordentligt på 2-3. Julius Hudacek ska vara hel nog för att träna fullt ut och jag misstänker att han kommer att få chansen på lördag, även om HV71 inte tillhör några av hans favoritlag.

Nu väntar som sagt HV71 i nästa match och jag är lite rädd för hur det kommer att se ut. Det måste ske en drastisk förbättring av försvarsspelet annars kommer det att bli åka av.

Nicklas Grossman måste suttit på läktaren och undrat vad det är han gett sig in på. Försvarsspelet var snudd på obefintligt mellan varven. Det kan bli så att han får göra debut redan på lördag om alla papper hinner bli klara, och som det såg ut idag kommer han att behövas.

Stort plus till Glenn Gustafsson som gjorde ett hästjobb i boxplay. Boxplayspelet som helhet får man ändå ge godkänt som inte släppte till något mål även om Leksand då också brände en massa bra lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *