Stortorsk mot Rögle

Stortorsk mot Rögle

I försäsongens andra match väntade klart mer kvalificerat motstånd i form av ett Rögle som mötts av klart mer positiva tongångar i försäsongstipsen än vad Örebro gjort. Rögle har varit ett svårt motstånd för Örebro under alla år. Enda gången de verkligen lyckats ge igen lite var just under förra årets Köln Cup.

I år var man långt ifrån att upprepa den bedriften. Det stod 4-0 efter första perioden och det var helt rättvist. Det delades ut utvisningar till höger och vänster och nästan varje spelare i Örebro hade åtminstone 2 minuter med sig när matchen var slut. Rögle var kanske inte skoningslösa i sitt powerplay, men väl så effektiva ändå.

Om man vill kan ju skylla lite på den dåliga reseplaneringen som innebar flyg från Örebro klockan 5 på morgonen ner till Köln, men det var nog mer än så. Rögle utnyttjade sina powerplay på ett helt annat sätt än vad Örebro gjorde och det avgjorde matchen. Det var inte mycket spel fem mot fem, men ser man bara till det spelet var det jämnare resultatmässigt.

Även om siffrorna putsades till 6-2 i slutet av matchen var det en fullt rättvis Rögleseger som nog bara är att lägga till handlingarna för Örebro. Det här gav inte mig som åskådare värst mycket i alla fall.

Jag tycker Jordan Boucher fortsätter visa fina tendenser och gör han fler bra matcher borde det inte förvåna någon om han är kvar när säsongen sparkar igång. Juniorerna fortsätter att försöka ta plats och gör det med all heder.

Det är långt ifrån allt som klickar i det här skedet och mot ett naturligt svårt motstånd för Örebro är det svårt att riktigt utvärdera insatsen. Ännu mer när domaren envisas med att visa ut spelare för precis allt möjligt.

Nästa match spelas redan imorgon, men på en bättre tid: 19.30. Då står hemmalaget Köln för motståndet.

2 svar på ”Stortorsk mot Rögle

  1. Det är som det alltid är i träningsmatcher, mest för att få fart på grejerna. Rögle kom ut mycket rappare på skridskorna i första perioden och sen var den matchen över. Anmärkningsvärt ur Röglesynvinkel är att tänkta Centrar 1, 2 och 3 saknades av olika anledningar. Man får försöka se positivt på det, med totalt 21 utvisningar (12 för Örebro och 9 för Rögle) så gavs det mycket träning på PP o BP. Lycka till med säsongen, med lite flyt kanske vi möts i slutspel 🙂

    1. Rögle imponerade på så vis, inte minst genom att powerplay var så effektivt så här tidigt. Alltid kul när något annat lag faktiskt slår sig in i toppen. Det är lite dålig variation i toppen på tabellen annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *