Straffseger mot Leksand

Straffseger mot Leksand

Det var en match mellan två lag som lade mer fokus på kamp och att ligga rätt i mittzon mer än något annat. Det var inga många gånger under matchen som något lag etablerade längre anfall i någon zon. Örebro lyckades dock bäst med det och hade ett par anfall där de öste på ganska bra, men inte lyckades få in pucken. De vassaste chanserna gick nog till Leksand i första.

Första perioden var jämn med ett övertag för Örebro i spelet, men det hindrade inte Leksand från att ta ledningen med 0-1 med ett ruggigt välplacerat skott från Johan Olofsson. Örebro tryckte på för att kvittera, men det skulle dröja till några sekunder in på andra perioden när Petr Zamorsky skickade iväg ett hårt skott som studsande in lite turligt. Skott lönar sig.

Sedan följde en period av mål där lagen bytte av varandra med att göra mål. Det blev 1-2, 2-2, 2-3 och sedan 3-3. Även om Leksand hade tre väldigt bra skott som satt bakom Hudacek var alla tre mål där Örebro inte gjorde allting rätt i defensiven. Gällande Örebros mål var det resultatet av bra press, hårt jobb och skott på mål.

Tredje perioden och förlängningen blev mållös även om det var på sekunden för Leksand hade en puck i nät precis efter att signalen ljöd. I straffläggningen blev sedan Martin Johansson hjälte även om Libor Hudacek också satte en straff. Hudacek som annars var ganska blek i match. Han såg väldigt trött ut matchen igenom.

Stämningen under första perioden var världsklass. Det var högt, det var mycket sång och sittplats var med. Tyvärr dog stämningen av lite efter halva andra perioden, ungefär när Örebro fick ett mål bortdömt. Det blev grupperingar som sjöng hatramsor istället för hejaramsor och även om jag personligen tycker trottoarramsan är kul så klarar jag mig utan alla former av hatramsor. Det höjer inte stämningen och sittplats kommer nog aldrig att stämma in ordentligt i det.

Johansson blev mycket välförtjänt matchens lirare. Peter Popovic fanns på plats för att scouta spelare. Han har haft en tung start på säsongen, men kommit igång lite på slutet. Jag vet inte om han är aktuell för landslaget, men jag vet inte vem annars som verkligen kommit upp i nivå på sistone?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *