Enda målet fällde Örebro

Enda målet fällde Örebro

Örebro har fått till det bättre defensivt, det måste man ge nye tränaren Niklas Sundblad, men det saknas fortfarande produktion framåt och nu med den hårdare träningen har det kommit fram bra och dåliga saker på isen. Nästan alla åker mer skridskor än innan. Vissa var redan på sitt maximala, vissa har vaknat till liv och vissa verkar ha tappat för de verkar inte orka lika mycket längre. Överlag har det dock höjt sig något, men det är framförallt det nya spelsystemet med en center som hela tiden faller med hemåt som minimerat insläppta mål känns det som.

I dagens match började Örebro bra och stod upp mot ett bra motståndarlag i form av Linköping i ungefär 10 minuter. Sedan kom det en rejäl dipp där Örebro inte verkade kunna göra mycket rätt över huvud taget. Tyvärr skulle Linköping redan hunnit ta ta ledningen innan dess med matchens enda mål. Ett backskott från Örebrofödde Gabriel Carlsson gick in nära invid Julius Hudaceks stolpe. Ett inte helt otagbart skott med tanke på att han hade helt fri sikt och fick agera ostört.

Örebro spelade sedan upp sig lite mot slutet av perioden, men skulle sedan tappa igen i den andra perioden. Det gick i vågor där Linköping höll igång sitt spel på ett OK sätt, men Örebro hade mellan varven väldigt svårt att få sitt egna spel att stämma. Det var en hel del individuella misstag och nu med Viktor Ekbom borta resten av säsongen kommer det att bli ansträngt för en del backar. Backsidan är också överrepresenterad bland misstagen tyvärr.

Även om Örebro försökte trycka på för ett mål och hade en puck i nät, men fick det korrekt bortdömt, kom de aldrig ikapp. Örebro hade några 2-mot-1-lägen som de inte lyckades förvalta och några farligheter till, men det ville sig inte. Pucken studsade över klubban, så satt inte passen 100% perfekt, eller så var det något annat som inte ville sig. Det gick lite troll i avsluten.

Med Ekbom borta fick Alexander Hellström kliva fram och gjorde en helt OK match idag. Martin Johansson var riktigt het framåt, men hans sikte är inte inställt ännu. Som vanligt var Glenn Gustafsson en fröjd att se på isen. Om han lyckas få upp farten lite mer bara så kommer han att bli ett rejält hot i framtiden.

Julius Hudacek ger tyvärr inget jättesäkert intryck just nu. Även om han bara släpper en puck idag var det en puck laget hade behövt att han tog. Det var inget omöjligt skott. Nu följer två väldigt svåra bortamatcher för Örebro och jag skulle tro att det är dags för Axel Brage att stå i alla fall en match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *