Sur förlust i förlängningen mot Linköping

Sur förlust i förlängningen mot Linköping

Örebro gjorde en OK första period där Linköping ändå var det hetare laget, men tack vare en stekhet kedja med Marcus Weinstock, Greg Squires och Libor Hudacek kunde Örebro ändå gå till pausvila med en 2-0-ledning. Den ledningen skulle dock ätas upp under andra perioden där Örebro drog på sig flertalet utvisningar. Det första boxplay-spelet ledde till att Linköping kunde reducera och kort efter att ett annat blivit klart kunde Linköping ändå forcera in 2-2. Ett mål som nog Julius Hudacek inte är helt nöjd med.

Det var först i tredje perioden som man egentligen kunde säga att Örebro kom upp i samma nivå. Framförallt efter det att Libor Hudacek gjort sitt andra mål för kvällen och gett Örebro ledningen med 3-2. Den ledningen skulle stå sig nästan hela perioden. Tyvärr skulle ett svagt agerande i egen zon med mindre än två minuter kvar leda till att Linköping skulle kvittera och sedan sno åt sig bonuspoängen i förlängningen.

Med tanke på att Örebro hade 3-2 med så lite tid kvar känns det verkligen som att de slarvade bort två poäng idag, men sett till matchen som helhet fanns det nog ändå någon form av rättvisa i detta. Linköping var hetare och anföll mer. Deras ineffektivitet var ganska kraftig inledningsvis, men de gav inte upp och det betalade sig till slut.

Samtliga mål och assist gick idag till Squires (1+2), Hudacek (2+1) och Weinstock (0+3). Det är lite skev fördelning på poängen just nu och jag hoppas att övriga spelare vaknar till liv snart. Härnäst väntar Frölunda borta på tisdag. Det blir en tuff nöt att knäcka i och med att de fått upp farten ordentligt nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *