Tappert försök, men inga poäng

Tappert försök, men inga poäng

Örebro stod för vad som kan ha varit säsongens bästa förstaperiod denna säsong, men å andra sidan var det ett väldigt ofokuserat Frölunda. Örebro tog med sig en 1-0-ledning in i pausvilan och det var helt rättvist. Efter många försök lyckades Daniel Viksten tråckla in en puck efter att han blivit fint framspelad av Martin Johansson.

Andra perioden skulle kunna beskrivas som helt OK om det inte vore för att Frölunda vann den med 2-0. Båda målen kom från ungefär samma position efter att Örebro inte klarat av att rensa bort pucken vid det första målet och det andra tappade räkningen när man spelade fyra mot fyra. Spelet hade jämnat ut sig i den andra perioden.

Den tredje var det ganska dålig hockey bitvis. Tempot gick ner något och ibland var det rent av stillastående. Tyvärr såg det aningen uppgivet ut sista halvan av perioden och glöden från den första perioden var som bortblåst. När Örebro sedan tog ut målvakten med minuter kvar gav det viss effekt och de lyckades skapa några bra chanser, men inget som resulterade i något mål. Istället skulle Frölunda snappa upp en misslyckad passning i egen zon och göra 3-1.

Det kändes inte riktigt rättvist matchen som helhet, men samtidigt tog Frölunda vara på Örebros brister medan Örebro inte lyckades göra desamma. Fyra powerplay i första perioden och inga mål är inte tillräckligt bra tyvärr.

Om det här nu ska ses som en hänvisning om vad som komma skall är det lovande. Svårast tänkbara motstånd och Örebro gjorde en överlag bra match. Inte tillräckligt bra för att rucka på seriens bästa lag, men ändå för att skaka dem lite.

Morgondagens match blir ytterst viktig för att visa att det inte var en engångsföreteelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *