En poäng efter gedigen insats

En poäng efter gedigen insats

Örebro har spelat två matcher mot seriens just nu absolut bästa lag. Efter en tapper insats igår blev det förlust med 1-3 efter att man faktiskt haft ledningen efter första perioden. Individuella misstag fällde avgörandet där det blev kostsamt för Örebro vid ett par tillfällen. Dagens match gick av stapeln i Göteborg där hemmalaget varit snudd på omöjliga att besegra denna säsong.

Örebro bjöd dock upp till match och det var en hyfsat jämn tillställning även om Frölunda var spelförande för det mesta. Det var en del jagande för Örebro, men de gjorde det bra. Det var en hög press och en intensitet som laget inte haft tidigare. Den första perioden skulle bli mållös och Örebro hade inte många skott på mål. Många försök blev blockerade eller kom inte fram till kassen tyvärr.

Den andra perioden var även den jämn, men där skulle Frölunda spräcka nollan efter lite snurr i Örebros zon. En del mindre bra utvisningar från Örebros sida gav Frölunda chansen i fem mot tre, men Örebro skulle stå pall och när det sedan rullade in i den tredje perioden skulle det bli Örebros chans att spela powerplay med sju minuter kvar. Tyvärr skulle de inte lyckas utnyttja det.

Powerplay-spelet i sig har sett ganska OK ut dessa två matcher, men med tanke på hur sällan det faktiskt resulterat i mål är det inte godkänt.

Istället skulle det bli en aningen oväntad poängräddare för Örebro. Libor Hudacek fintade bort sin bevakare och frispelade Bobbo Petersson som skickade in pucken i nät med dryga två minuter kvar. Jag kan tycka att Örebro hade jobbat ihop till den poängen sett över två matcher. Matchen gick till förlängning och där skulle ett slappt byte från Örebros sida kosta dem bonuspoängen.

Allt som allt stora kliv i en bättre riktning under dessa två dagar. Sveriges bästa lag ruckar man inte på så lätt, men Örebro lyckades helt klart störa dem och var på inga vis utspelade. Inte ens i deras hemmaborg där de tidigare på säsongen fullkomligt kört över lag långt längre upp i tabellen.

Det här bådar gott inför framtiden och mötet med Leksand på torsdag blir väldigt viktigt. Laget ligger två poäng bakom Örebro och samtidigt vill de nog inte tappa mark till Djurgården som vann mot Rögle idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *