Tät match gav noll poäng mot Frölunda

Tät match gav noll poäng mot Frölunda

Jag var inte nådigt sur igår efter att domarna blåst av matchen och det blev noll poäng till Örebro. Inte så mycket att kommentatorn envist tjatade på om hur Örebro inte vunnit mot Frölunda på jättemånga matcher. Tro fan det när Frölunda varit en toppkandidat i SHL och Örebro harvat i botten de senaste säsongerna.

Sett till hur matchen igår så ut kan man inte påstå att det var två lag som var speciellt olika. Snarare var det väldigt jämnt och kanske lite fördel Örebro efter första perioden även om Frölunda tog ledningen kort innan vilan genom ett snuskigt bra powerplay-spel. Detta då på en utvisning som kändes aningen svag.

Den andra perioden kändes svår att bedöma. Det var två lag som försvarade sig hyfsat bra, men också två lag som skapade en del farligheter mellan varven utan att lyckas få pucken i nät. Och sedan kom Kristian Näkyvä in i bilden och tänkte ”helvettiä, jos se olisi niin vaikeaa”, gled upp i zon och skickade in pucken i krysset.

Den tredje perioden fick Frölunda inleda i powerplay och skapade en del tryck där, men Örebro stod emot. Spelövertaget skulle dock hänga kvar och Frölunda kändes aningen bättre. Örebro fick inte riktigt till det, men stod ändå upp bra mot Frölunda. Matchen igenom höll man dessutom ganska rent framför mål, vilket gör Frölundas ledningsmål desto mer surt. En styrning precis framför en för kvällen stabil Kilpeläinen.

Frölunda var om möjligt ännu bättre på att hålla rent framför egen kasse och täckte skott på ett eminent sätt. Det är kanske vad man normalt sett tänker på när det gäller dem, men de försvarade sig bra överlag och Örebro lyckades inte riktigt få till det.

Aaron Palushaj känns tyvärr ganska ensam där ute ibland. Det finns fler hot i Örebro, men inga som sticker ut på samma sätt. Han är ett föredöme på många sätt, men hans övertramp i slutet på andra perioden var helt onödigt och kostade Örebro tempo och en stor del av tredje perioden gick åt till att äta sig in i matchen igen.

Överlag gjorde Örebro en riktigt stabil insats, men de två utvisningarna kostade nog poängen ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *