Torsk mot HV71 i sista försäsongsmatchen

Torsk mot HV71 i sista försäsongsmatchen

På förhand lät det som att HV71 skulle ställa upp med ett ganska decimerat lag, men så blev det kanske inte. Örebro å sin sida vilade betydligt fler namn av betydelse än bortalaget, men det till trots var det en ganska jämn tillställning även om HV71 var snäppet vassare i den första perioden.

I den andra jämnade så Örebro ut spelet och kunde kvittera genom Kalle Olsson efter att Glenn Gustafsson grävt fram pucken och nästan föst in den själv efter backskott från Gustav Backström. HV71 vek inte ner sig utan vände snarare på det och kunde göra 2-1 efter att ha etablerat tryck i Örebros zon under vad som kändes som en evighet.

I den tredje var det lite fram och tillbaka, men det skulle inte komma några fler mål förrän Örebro tog ut Eero Kilpeläinen och slarvade lite i egen zon och gav Joakim Andersson öppet mål. Det var bitvis lite grinigt och det blev några dubbelutvisningar på spelare som gruffade med varandra långt ifrån själva spelet, men i övrigt ingen direkt ful match. Lite ovanligt bara att se sådant under försäsong.

Med tanke på hur många spelare som Örebro ändå valde att ställa åt sidan denna match var det en bra insats av laget och de unga killar som fick chansen visade verkligen framfötterna. Anton Widmark hade till exempel flera riktigt farliga chanser att göra mål, men det ville sig inte riktigt.

Örebro har varit ganska stabila under försäsongen, bortsett matchen mot Rögle där lagets aldrig riktigt gavs chansen med en urusel reseplanering inför matchen, och det ska bli intressant att se hur de lyckas hålla uppe sitt spel under säsongen. De vill verkligen extremt högt upp i sin press och inte ge motståndarbackarna något som helst andrum.

När det funkat har de också lyckats vinna puck väldigt högt, men det finns då så klart den uppenbara risken att en snabb omställning leder till kontringar och lägen med för några spelare hem. Den klart mer spelskickliga backsidan gör dock att jag känner mig ganska lugn ändå.

Vi får helt enkelt vänta och se vad det blir av det. Nu väntar premiären borta mot Mora nästa helg. En match Örebro bör vinna om man nu ska undvika det där kvalet som en del verkar tro på ska hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *