Torsk mot Timrå

Torsk mot Timrå

Örebros hjälplöshet blev allt tydligare när Timrå med bara sekunder kvar av förlängningen kunder göra 2-1 och knipa bonuspoängen. Örebro gör som vanligt en rätt OK match och man har övertaget större delen av matchen. Sista perioden får Timrå bara iväg två skott på mål, men det spelar ingen större roll när Örebro inte lyckas göra mål.

Chanser fanns. Jere Sallinen var inblandad i ett gäng, men han har inte något flyt över huvud taget just nu. Han är kanske den som bäst exemplifierar Örebro just nu. Man vet att han kan så mycket bättre och han borde producera mycket mer, men pucken går inte in. Han sliter och han jobbar, men allt arbete passerar förbi obelönat så många gånger.

Det var ett riktigt bra powerplay som gav Örebro ledningen. De få sekunder det tog innan puck var i nät kändes mer än nog. Även om boxplay såg bättre ut blev det fortfarande mål i baken där. Nu är Timrå bra i powerplay, men det börjar bli riktigt tröttsamt med alla mål som kommer i den spelformen. Det är inte så att Örebro bara är dåliga. De är sämst med 69,44%.

Det är nog den lägsta siffra jag kan påminna mig att Örebro haft efter såhär många matcher och då har det funnits säsonger där man suttit och bitit naglarna rejält när en Örebroare blivit utvisad. När de dessutom är ett av lagen som drar på sig mest utvisningar av alla lag i SHL … ja då kommer det att gå illa. HV71 har dragit på sig lika många, men de klarar upp 86,11% av sina underlägen och det är en skillnad på 12 insläppta mål. Det avgör matcher.

Och ja, domarinsatsen var inte lysande under denna match, men den var det åt båda håll. Svedberg grundlurade Nord och fick Palushaj utvisad. Det var smart av Svedberg, dåligt av Nord och urkorkat av Palushaj att snacka till sig ytterligare minuter.

Örebro måste hålla sig borta från båset. Känslorna får inte ta över. Det behöver bli bättre disciplin och allting behöver utföras mer kliniskt. Det är för dålig noggrannhet. Slitet och arbetet finns väl där, men det genererar för lite resultat.

Sedan duger det inte att sluta spela innan domaren blåser. Det är underkänt om man så spelar i SHL eller pojklagshockey.

Nu väntar Frölunda på torsdag och Malmö på lördag. Två hemmamatcher och min gissning är att Sundblad coachar båda två. En ny tränare kommer nog till nästa säsong, men de pengar man har till godo just nu lägger man nog hellre på spetsförvärv än en ny röst i båset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *