Inför Timrå – Örebro 1/12

Inför Timrå – Örebro 1/12

Ett sant bottenmöte på i stort sett alla möjliga vis. Två lag med svag form som dessutom befinner sig i botten av tabellen och slåss om vilket som ska kunna undvika kvalspel. Timrå har hemmaplansfördel och det är där de tagit i stort sett alla sina poäng. De är ett annat lag på hemmais helt enkelt. I Behrn Arena vann Örebro relativt enkelt. Jag tror inte att det kommer se likadant ut idag.

Man vill ju ändå tro att Örebro är det bättre laget och ska vinna idag, men det har varit så mycket motstuds och dumma utvisningar som kostat laget poäng i match efter match nu att man börjar undra vad hockeygudarna egentligen vill och håller på med.

Marcus Weinstock är fortsatt avstängd, men det är hans sista match borta. Tyson Spink gör comeback efter problem med sin andra axel, men gör det som extraforward. Kalle Olsson fortsatt skadad.

Det betyder att Wandell fortsätter centra Hedman och Boucher, och att kedjan med Palushaj, Abols och Harper är intakt. Likaså Virta, Spink och Sallinen. Fjärde består av Gustafsson, Mastomäki och Lodin.

Rissanen är fortsatt sjundeback.

Med tanke på att Timrå varit bra i powerplay, riktigt bra på sistone till och med, gäller det att hålla sig borta från utvisningsbåset. Örebro må ha nött mycket boxplay på träningarna, men jag litar inte på det än. Lite utvisningar och ett fortsatt bra spel i 5v5, samt ett bra powerplay, borde kunna styra matchen till Örebros fördel.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *