Tre enkla mot Färjestad

Tre enkla mot Färjestad

Det var en ganska bra hockeymatch som Örebro vann, men som kom till slut att bara handla om domarinsatsen. Det kändes verkligen jättetråkigt att det blev på detta vis, för jag tycker verkligen inte att domarna förtjänade det.

Den första perioden var en ganska intensiv historia med bra spel från båda lag, men där Örebro ändå var snäppet bättre. En del slarv ledde till heta chanser, men två bra målvakter höll tätt. Grym stämning i hallen dessutom. Fjortontre pumpade på som bara den och bortaklacken gjort väl lite väsen av sig de med. Det är så mycket roligare att gå på hockey när det finns lite bortasupportrar också.

Dena andra perioden gick ner sig i tempo och det var ännu mer slarv, men en oförmåga att förvalta de chanser som kom samtidigt som målvakterna gör det riktigt bra ledde till att det fortfarande var mållöst efter två perioder.

Färjestad lyckas sedan ta ledningen omgående i tredje perioden när Viktor Ejdsell lyckas förvalta ett friläge frispelad av Michael Lindqvist. Den ledningen varade bara några minuter innan Elias Pettersson avlossar ett skott från blå och framför mål finns Kristian Näkyvä av alla. Han spelar pucken på backhand mellan sina egna ben (tror jag) till Emil Larsson som får heeeelt öppen kasse.

Emil Larsson ser sedan till att ge Örebro ledningen när han stänker upp 2-1 i krysset åkande bakåt, på pass från Rodrigo Abols. Jag vet om jag sett någon lyckats trycka iväg ett skott på det viset med den kraft och precisionen någon gång innan. Ett tekniskt nummer verkligen från den store killen född i Schweiz.

Mot slutet av perioden kunde sedan Filip Berglund lägga pucken i öppen kasse efter vunnen tekning av Jani Lajunen. Larsson gör också 4-1 efter att en Färjestadsback slagit en pass i hälen på egen spelare. William Wikman tar vara på det och serverar Larsson öppet mål.

Men tyvärr kom så mycket att handla om domarinsatsen efter att Thomas Rohdin skämt ut sig på bänken med yviga protester trots tidigare tillsägningar och Thomas Mitell som gråter ut i intervjuer och på presskonferensen, men inte minst det minst sagt väldigt märkliga och skämmiga agerade som Niklas Wikegård stod för i studion. Han om någon gick över gränsen i intervjun med domare Johan Nordlöf.

Nordlöf svarade rakt, ärligt och ödmjukt på de frågor som kom, men Wikegård verkade inte lyssna över huvud taget utan fortsatte att se matchen genom sina ol’ time hockey-glasögon där hans egen regelbok gäller och inte dagens variant som han verkar avsky från botten av hans blågulröda hjärta.

Jag tänkte först föreslå att sätta honom i Hockeyallsvenska studion , men det vore orättvist mot det gänget som gör ett fantastiskt jobb den serien och de förtjänar inte det. Wikegård är passé, inse det Cmore.

Det var ett lågvattenmärke från honom och Cmore. Om det någon gång hade varit lämpligt att bryta för reklam plötsligt under ett studiosnack så var det där.

Om vi ska få en bra domartillväxt kan vi inte ha ”experter” som slentrianmässigt attackerar domare efter hur de anser att det borde vara, men regelboken säger något annat. Wikegård är ett problem när han inte levererar konstruktiv kritik utan bara sågar domarkåren i nationell TV. Vem vill bli domare när gaphalsar som han får sitta och kasta skit på hela arbetskåren?

Ja det var en felaktig utvisning på Henrik Björklund när han krokar ihop med Filip Berglund och den senare faller. Hans tackling på Näkyvä är aningen vårdslös i mitt tycke, han kommer som tredje man, och precis över gränsen. I övrigt var det Färjestad som hade förbannat svårt att inte slå undan skridskorna på Örebro-spelarna. Det får de skylla sig själva över.

Efter två raka segrar väntar nu Malmö borta som vann mot Växjö på straffar. De började serien starkt, men har tappat efter det. Örebro brukar ha förtvivlat svårt mot Malmö. Det blir spännande att se hur det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *