Tre nya poäng på kontot

Tre nya poäng på kontot

Poängen rasar verkligen in just nu. Fyra raka och fem segrar på sex senaste matcherna. Det är nästan oförskämt hur bra det stämmer just nu.

Fjärdekedjan är fortsätter att vara lagets ledande lina, vilket kan kännas aningen märkligt på sätt och vis, men de är så samspelta och kompletterar varandra så bra att det är sällan motståndarna lyckas få till något emot dem, och istället är det Mastomäki, Boucher och Gustafsson som snurrar i offensiv zon.

Nya kontraktet med Rodrigo Abols kändes bra när det hände och idag känns det ännu bättre att veta att han är kvar två säsonger till. Han stänkte in ännu ett mål och var en av lagets bästa spelare där ute på isen.

Kristian Näkyvä fortsätter att vara en gigant ute på isen, lite i skuggan av Nick Ebert. Näkyvä är inte lika flashig eller äventyrlig som Ebert och han smäller inte på på samma sätt, men han har så mycket spelsinne och hockey-IQ att han inte behöver.

Jag får gåshud av att se honom spela ibland. Han ser bra lösningar och han har tekniken för att göra finesser som är precis lagom våghalsiga. Som att slå en tunnel långt ner i egen zon under hög press till en spelare som är på väg framåt i fart. Brrr.

Brynäs var kanske inte lika bleka som Linköping, men nog märktes det att detta inte var samma lag som Örebro mötte tidigare under säsongen. Andra halvan av andra perioden var spelet mer eller mindre fullständigt fördelat till Brynäs zon och det faktum att Örebro inte fick in fler än två mål kan de tacka en het Joakim Eriksson.

Örebro gjorde en överlag bättre insats idag än mot Linköping, och det var tryggt att se. Det hade varit synd om laget hade börjat tro att poängen kommer lite av sig självt nu när det går bra, men så var inte fallet. Det var hårt jobb och disciplin i hemjobbet.

Enroth stod för en bra insats. Det insläppta målet hade han kanske kunnat göra något bättre med, men även solen har sina fläckar.

Nu väntar två bortamatcher mot HV71 och Frölunda innan det är dags för nästa hemmamatch när Växjö kommer på besök. Med andra ord är det mer kvalificerat motstånd som väntar den kommande veckan.

Förhoppningsvis kommer Brynäs och Linköping att fortsätta förlora medan Örebro plockar nya poäng. Då är inte slutspel bara någon vacker dröm längre, det är en fullt möjlig verklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *