Inför HV71 – Örebro 26/2: Kaffe, kaka, femte raka?

Inför HV71 – Örebro 26/2: Kaffe, kaka, femte raka?

Jinx så det skriker om det, men ibland måste man testa ödet också. Örebro har vunnit fyra raka och tagit 15 poäng de senaste sex matcherna. Det är en av SHL:s starkaste trender just nu. HV71 har något av det motsatta med en seger på senaste fem matcherna.

HV71 ligger betydligt högre upp i tabellen och mycket av det beror nog på att de haft en sista utpost som verkligen stått på huvudet sedan tränarbytet. Varken powerplay eller boxplay imponerar hos smålänningarna och faktum är att underliggande siffror blivit sämre sedan tränarbytet (om jag inte minns helt fel), men de har lyckats täppa till defensiven och släppa in mindre mål.

Örebro har fullt lag bortsett Aaron Palushaj och förväntas ställa upp på exakt samma sätt som man gjort i ett antal matcher nu. Gissningsvis fortsätter Enroth mellan stolparna också.

HV71 saknar preliminärt fem spelare i form av Filip Sandberg, Christoffer Persson, Martin Thörnberg, Andreas Thuresson och Felix Sandström. Sandström kan mycket väl vara med ikväll, men Thuresson och Thörnberg borde inte vara det till denna match.

Med andra ord, HV71 kommer säkert att fortsätta med sitt lite mer defensivt orienterade spel och försöka hålla Örebro borta från målet, men frågan är om de kan stå emot den rödvita maskinen.

Nu ska man givetvis inte ta ut något i förskott, men det finns tecken som tyder på att matchbilder som vi redan sett i ett par matcher nu kommer att upprepa sig även ikväll.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 5 (de hade inget högre nummer att stoppa undan matchen på). Ni stackare som klättrar upp till bortastå ska ha en stor eloge för det. Det krävs verkligen en speciell hängivenhet för att acceptera att stå på HV71:s bortastå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *