Förlust på straffar mot Falun

Förlust på straffar mot Falun

Första perioden var en spelmässigt väldigt jämn historia med bra tempo och två lag som forecheckade hårt. Örebro hade numerärt fler farligheter, men Falun sökte inspel till slottet hela tiden och orsakade en hel del oreda mellan varven.

Dryga 15 minuter in på perioden får Falun chansen i powerplay och det utnyttjade de på bästa sätt när Wilma Johansson smällde in ett direktskott efter en passning över centrallinjen.

Kort efteråt fick sedan Örebro chansen att spela med en man mer, men det blev mest skott utifrån som inte resulterade i något. Örebro vann skotten med 10-5, men spelet i stort var väldigt jämnt.

Örebro tog över spelet i andra och Linnea Hurtig fick ett friläge sju minuter in i perioden där hon blev upphakad och Örebro fick straff, men nyförvärvet Ida Nikula lyckades inte förvalta det tyvärr.

Halvvägs in i perioden får Falun chansen i powerplay igen, men de lyckades inte utnyttja det. Lagom som Örebro bli fulltaliga drar de på sig en ny utvisning, men även den reder de ut.

Ett fint uppspel från Maja Karlsson till Maja Armborg landar sedan hos Linnea Åbyhammar som helt fri med målvakten kunde lyfta in kvitteringen för Örebro.

Örebro fick inleda tredje perioden med nästan två minuter powerplay, men fick ingen utdelning. Spelet såg sig likt ut efter det fram till dryga sju minuter in i perioden när Camilla Nilsson pricksköt in 2-1 till hemmalaget.

Falun trampade på efter det för att få till en kvittering och skulle till slut lyckas få in en puck med dryga sju minuter kvar. Det var Falun som hade vind i seglen nu. De skapade bra med tryck mot Örebromålet, men inget mål utan tredje perioden slutar 2-2.

Tyvärr så drar Örebro på sig en utvisning bland det första man gör i förläningen och Falun får spela powerplay 4 mot 3, men Örebro står pall med uppoffrande spel. Förlängningen blir mållös och avgörandet går till straffar.

I straffläggningen var Falun klart vassare och sett till hela matchen var det nog rättvist att de fick bonuspoängen. Om man bortser från Färjestad kan nog dessa vara seriens två bästa lag som gjorde upp och tillsammans med Färjestad vara de tre lag som går vidare till Allsvenskan sen.

Det är mitt ”skjut från höften tips” i detta tidiga läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *