Tre ruggigt starka poäng till Örebro

Tre ruggigt starka poäng till Örebro

Pulsen var sisådär obehagligt hög när pucken skulle släppas i tredje perioden. Örebro fortsatte dock att kontrollera matchen och även om det fanns någon halvfarlighet för Malmö kändes det hela i efterhand ganska säkert.

Örebro blev hårt straffade på en konstig utvisning i första perioden och när Malmö sedan gör 2-1 på en puck som knappt hade styrfart blev man lite orolig att Malmö skulle kunna styra av Örebros jakt på kvittering som de så effektivt gjort i tidigare matcher.

Istället blev det Örebro som fortsatte på ett bra sätt i andra perioden och avväpnade Malmö fullständigt. Att det bara stod 3-2 till Örebro inför tredje kan Malmö tacka hockeygudarna för. Örebro missade öppet mål ett par gånger och var inget vidare effektiva i de andra farligheter som skapades.

Shane Harper fick göra mål i spel fem-mot-fem äntligen. Gustav Backström fick äntligen en puck i nät och Aaron Palushaj kunde valla in en puck som bara en riktig målskytt kan.

Bästa på banan? Nick Ebert. Han gjorde lite som han ville. Inte en chans han är kvar i Europa nästa säsong.

Det är lite surt att det blev mål i boxplay när spelet ändå blivit bättre där, men det finns väl utrymme för förbättringar fortfarande. Det andra målet Malmö gör däremot är på grund av väldigt slapp markering från Palushaj. De ska inte få komma så nära inpå målet.

Örebro står för en taktiskt strålande match och håller Malmö till endast 14 skott på mål. Det är våldsamt bra. Jag är riktigt nöjd med spelet som helhet. Aningen ineffektivt, men det går att komma undan med när man får defensiven att fungera så pass bra som idag.

Nu är det bara hoppas att lagen direkt ovanför förlorar. Det blir svårt att nå slutspel utan hjälp även om det känns alltmer möjligt om de spelar som de gjorde idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *