Tre viktiga poäng mot Luleå

Tre viktiga poäng mot Luleå

Örebro åkte upp och mötte ett något skadedrabbat Luleå. De öppnade matchen på bästa sätt genom att göra 1-0 redan efter cirka en minuts spel när Jere Sallinen kunde servera en fri Sakari Manninen som i sin tur förpassade pucken i nät.

Örebro fortsatte att spela bra i den första perioden och hade bud på fler mål, men som så många gånger förr fick de inte in pucken. Det vill sig bara inte. Luleå var inte ofarliga, men såg ganska loja ut så långt.

I den andra kom Luleå ut med fräscha ben och huvuden urblåsta av en rejäl hårtork kan jag tänka mig för de tog för sig på ett annat sätt. På samma gång fick Örebro inte riktigt till det det skulle dröja ganska lång in i perioden innan de lyckades skapa några riktiga farligheter.

Tyvärr fortsätter problemet med dumma, onödiga utvisningar, men denna gång höll boxplay bra klass och Luleå lyckades inte få hål på en riktigt bra Eero Kilpeläinen.

I den tredje var det fortsatt mest Luleå och Örebro kändes lite som satt de försökte spela av matchen. Något som de inte lyckats med innan speciellt bra. Denna gång skulle dock bli annorlunda. Trots en ny onödig utvisning i slutminuterna höll Örebro tätt. Inte ens sex mot fyra lyckades Luleå överlista Örebro.

Tre livsviktiga poäng i kampen om att undvika kval och kanske spela slutspel. Mora gick på pumpen mot Brynäs och Rögle vann. Mora möter Malmö senare ikväll.

Nu hoppas jag Örebro håller ihop detta och fortsätter på det här spåret. De har varit nära många matcher och idag lyckades de äntligen gå hela vägen. Nu gäller det att fortsätta vinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *