Tredje raka hemmasegern

Tredje raka hemmasegern

Om borta var bra inledningsvis är hemma helt fantastiskt just nu. Även om det var HV71 som inledde matchen klart starkast och gjorde det väldigt svårt för Örebro att ens ta sig ur egen zon med pucken lyckades de inte få hål på en mycket bra Stefan Stéen. HV71 hann få iväg tiotalet skott i riktning mot mål innan Örebro fick iväg sitt första, men ibland är kvalitet som avgör. Linus Arnessons skott hittade nämligen nätmaskorna direkt.

HV71 kom av sig något efter målet, men fortsatte försöka och deras höga press störde Örebrobackarna. När Jere Sallinen sedan var millimeter från att göra 2-0, båda stolparna motarbetade honom, kändes det lite som att Örebro var på väg in i matchen. Spelet jämnade ut sig något, men i bakhuvudet hade man fortfarande den starka forceringen från inledningen och man var lite nervös för att HV71 skulle köra slut på Örebro om de fastnade i egna zonen med långt till båset.

Lyckligtvis blev det inte så utan Örebro höll stånd och gjorde en allt som allt riktigt bra period. Tom Wandell tog pucken på tennis i mittzon och jonglerade sig förbi en HV-spelare innan han bara satte av och soloåkte in 2-0. Wandell gjorde sin kanske bästa match för säsongen och såg nästan pånyttfödd ut.

Ni vet lika väl som jag gör att ingen match är komplett utan ett mål från Rodrigo Abols. Frispelad av Anton Hedman satte han ett skott i magen på Jonas Gunnarsson, men med lite flax så gled den jagande HV-spelaren in i Gunnarsson och med sig tog han pucken. Kanske inte det snyggaste målet han gjort, men mål var det.

Det var ofta under matchen det blev gruff framför målvakterna och i vanliga fall brukar det bli dubbelutvisningar, men av någon oförklarlig anledning var det bara Örebro som drabbades av utvisning vid ett tillfälle. HV71 hade flertalet powerplay-tillfällen under matchen och det måste sägas att de spelar riktigt dåligt där, men nu lyckades de gör mål på ett backskott som Stéen kanske borde tagit. Annars fungerade boxplay bra.

Örebro fick kort efteråt en egen chans att spela powerplay och då var man klart vassare. Shane Harper, sin vana trogen, stod på rätt ställe och kunde skicka in returen på Aaron Palushajs skott och göra 4-1. Det började kännas ganska avgjort.

I fjärde perioden försökte HV71, men matchen kändes lite över. Örebro stod upp bra och man kände sig inte speciellt nervös för att de skulle kunna vända detta. Örebro utökade till och med till 5-1 i spel fem mot tre efter att Anton Hedman läckert spelat fram Tylor Spink nära mål.

Örebro gjorde en solid insats ikväll och trots en anstormning från HV71 höll man tätt och spelade hem tre poäng.

Fjortontre på ståplats gjorde ett riktigt grymt jobb idag med. Det är en fantastisk stämning i Behrn Arena trots att det inte ens var 5000 sålda biljetter.

Jag tyckte fjärdekedjan gjorde en riktigt insats idag också. Glenn såg piggare ut än på länge och var riktigt bra i jobbet längs med sargen.

Nu väntar Brynäs på lördag i supportermatchen. Upplagt för slutsålt och grym stämning med sent pucksläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *